Ziarul electronic al arădenilor

31 de migranți, depistați de polițiștii de frontieră de la Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac și Nădlac II au depistat treizeci și unu de cetăţeni străini, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare și un microbuz.

Astfel, sâmbătă, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, întrerupătoare electrice pe ruta Bulgaria – Germania.

În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, trei cetăţeni străini.

„Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani“, a informat Poliția de Frontieră.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere conduse de doi cetățeni români, care transportau cutii cu condimente și saci de boabe de porumb pentru societăți din Franța și Marea Britanie. În timpul controlului efectuat asupra mijloacelor de transport au descoperit, ascunși în compartimentele de marfă, unsprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan și India, cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani.

Duminică, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au oprit, în cadrul desfășurării activităților specifice, pe un drum județean, din apropierea localităţii Nădlac, un microbuz marca Iveco, înmatriculat în România și condus de un cetățean român care se îndrepta spre frontiera cu statul vecin.

În timpul verificării mijlocului de transport, în compartimentul destinat mărfurilor, au fost descoperiți șaptesprezece cetățeni străini. Persoanele au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Pakistan, India și Bangladesh, cu vârste cuprinse între 16 și 36 de ani.

„În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun“.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.