Ziarul electronic al arădenilor

30 de migranți din Afganistan și Pakistan, depistați de polițiștii de frontieră arădeni

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 30 de cetăţeni străini, proveniţi din Afganistan și Pakistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria pe jos sau ascunşi în automarfare

Şase dintre migranți au fost depistați când la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand s-a prezentat, pentru a ieşi din ţară, un cetățean bulgar care conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia, încărcat plăci ceramice pentru o societate din Austria.

La control, în compartimentul pentru marfă al autovehiculului au fost descoperiţi ascunşi șase cetăţeni afgani, solicitanți de azil în România.

Cazuri similare s-au înregistrat şi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde poliţiştii de frontieră au depistat, în ultimele 24 de ore, la ieşirea din România, 15 cetăţeni străini, ascunşi în două automarfare.  Autovehiculele erau conduse de un șofer turc, respectiv un român, care transportau role de aluminiu și  diverse bunuri pentru societăţi comerciale din Germania şi Cehia.

La verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele două grupuri sunt formate din cetăţeni din Afganistan și Pakistan, solicitanți de azil în România.

Tot în zona de competenţă a Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au fost depistați în localitatea Nădlac, în zona Gării, patru persoane de origine asiatică. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru verificări unde s-a stabilit că sunt cetățeni din Pakistan și Afganistan.

Acțiuni asemănătoare s-au derulat şi la Sectorul Poliției de Frontieră Curtici, unde polițiștii de frontieră au depistat pe comunicația Curtici – Dorobanți cinci cetățeni din Afganistan care nu își justificau prezența în zonă. Persoanele în cauză au fost transportate la sediul sectorului unde, în urma cercetărilor s-a stabilit faptul că intenţionau să treacă ilegal în Ungaria.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.