Ziarul electronic al arădenilor

30 de migranți au fost găsiți într-o fostă pensiune din Sântana

Poliţiştii de frontieră arădeni, împreună cu lucrători de la Postul de Poliţie Sântana, au depistat  treizeci de cetăţeni din Irak, Iran, Sri Lanka şi Afganistan, într-o pensiune dezafectată  în orașul Sântana.

În cursul zilei de Sâmbătă, polițiști din Sântana, în cooperare cu poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, au desfăşurat o acțiune de prevenire pe linia combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă.

„Astfel, în jurul orei 2.00, în orașul de frontieră Sântana au fost depistate treizeci de persoane într-o clădire dezafectată. Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost preluate şi transportate la sediul instituției, pentru cercetări“, a informat Poliția de Frontieră.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak, Iran, Afganistan și Sri Lanka, dintre care 21 de bărbaţi şi 9 femei, cu vârste cuprinse între 15 şi 60 de ani.

Migranții au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei, majoritatea fiind solicitanți de azil în România.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.