Fiecare femeie insarcinata radiaza de fericire. Cele noua luni de sarcina sunt unice pentru reprezentantele sexului frumos, chiar daca, de cele mai multe ori, sufera transformari fizice semnificative.
Bineinteles ca exista femei care au parte de o sarcina fara multe probleme, foarte usoara, in timp ce altele trec prin cateva luni foarte dificile. Cu toate acestea, exista cateva simptome care sunt comune, simptome ce nu trebuie sa le creeze o stare de anxietate.
Presupunand ca ai ramas insarcinata si intampini niste stari neintalnite inainte de aceasta perioada, afla mai jos despre cele care nu trebuie sa iti produca ingrijorari.
Iata simptomele de care sa nu te sperii cand esti insarcinata:
1. Sangerarea in timpul sarcinii este o problema care iti poate ridica multe semne de intrebare. Afla ca aceasta este normala din pricina sensibilitatii colului uterin, dar ca apare, mai ales, in urma relatiilor sexuale.
Presupunand ca sangerarea este slaba din punct de vedere cantitativ, nu este cazul sa te sperii, ci doar atunci cand aceasta este abundenta, iar consultarea unui medic se impune. De altfel, menstruatia in timpul sarcinii este un semn care iti poate indica pierderea acesteia. Bineinteles ca doar cateva picaturi de sange nu pot fi considerate echivalentul ciclului menstrual.
2. Greturile matinale
Da, acestea sunt absolut normale, mai ales in primul trimestru de sarcina. Chiar daca, uneori, diminetile ti se par insuportabile din pricina starii de rau, afla ca in doar cateva saptamani starea ti se va ameliora considerabil. Greata apare in urma schimbarilor hormonale, precum si din cauza tuturor transformarilor care se produc cu corpul tau in vederea sustinerii sarcinii.
Cu toate acestea, in loc sa iti induci o stare de tristete si sa intri in depresie, ia masuri care te pot ajuta sa treci mai usor peste. De exemplu, trebuie sa te hidratezi foarte bine, poti sa mananci mai putin, dar mai des. De altfel, pentru a nu te gandi continuu la starea de greata si rau, iti poti concentra atentia spre alte lucruri, precum cumparaturi necesare pentru bebe sau aflarea a mai multe informatii despre celule stem, un proces de recoltare la care apeleaza tot mai multe mamici.
3. Durerile de picioare
Si ele sunt absolut normale in timpul sarcinii. De aceea, nu trebuie sa te gandesti ca se intampla ceva grav cu corpul tau.
Avand in vedere ca vei lua in greutate, este absolut normal ca mersul sa ti se schimbe pentru o stabilitate mai buna, iar picioarele nefiind obisnuite cu o greutate mai mare se vor umfla.
Insa trebuie sa tii cont de faptul ca picioarele nu se vor mai simti la fel de comod in aceleasi incaltari, motiv pentru care s-ar putea adeveri, si in cazul tau, cresterea acestora cu pana la un numar. Cauta incaltari comode pentru a reusi sa diminuezi, pe cat posibil, disconfortul creat de picioarele umflate.
Asadar, nu trebuie sa iti faci griji daca ai mici sangerari in timpul sarcinii, dar trebuie sa consulti un medic cand acestea incep sa semene cu menstruatia.
De asemenea, greturile si durerile de picioare sunt absolut normale, iar tu poti lua masuri pentru a le ameliora. In plus, poti afla mai multe sfaturi pentru cele 9 luni de sarcina printr-o simpla cautare pe Internet cu privire la problemele care te apasa.