Ziarul electronic al arădenilor

3 lucruri pe care sa NU le faci daca vrei sa iti maresti cifra de afaceri

In cazul in care ai o afacere sau vrei sa iti dezvolti una in viitorul apropiat, este important sa stii cum sa o cresti progresiv si cum sa profiti de oportunitatile care se ivesc pe parcurs.

Evolutia unei firme este foarte importanta, atat pentru angajatori, cat si pentru angajati, ambele parti avand de castigat in momentul in care lucrurile functioneaza corect, astfel generandu-se profit.

Iata ce sa NU faci daca vrei sa iti creasca cifra de afaceri a firmei tale:

* NU stagna afacerea

In cazul in care iti doresti evolutie, trebuie sa iti asumi faptul ca este nevoie de forta de munca mai mare si mai ales de mult mai mult timp investit. Astfel, planurile si proiectele pe care le ai cu privire la firma ta, mereu trebuie sa fie in sensul dezvoltarii acesteia.

Daca dispui de resurse pe care le poti investi si care nu influenteaza negativ sau nu limiteaza in vreun fel activitatea firmei, atunci asigura-te ca nu opturezi actiunile.

Incearca sa patrunzi si in alte piete de unde iti pot veni potentiali clienti ai serviciului sau produsului pe care tu il vinzi sau promovezi. Astfel, te vei face recunoscut in mai multe sfere, iar afacerea va creste remarcabil.

* NU iti epuiza resursele

Trebuie sa ai mereu un as in meca, asa ca, daca iti doresti evolutia firmei tale si, mai ales, daca vrei ca cifra de afaceri sa creasca, intotdeauna trebuie sa ai variante de rezerva la care sa aplezi in momentele mai grele. Daca doresti sa investesti mai mult, asigura-te ca ai o acoperire si ca aceasta investitie nu va provoca probleme desfasurarii activitatii firmei.

Multe firme care ajung top 10 in functie de cifra lor de afacere din anul 2018 au avut strategii bine definite, iar progresul lor este de remarcat. Daca te ghidezi dupa un anumit model, este important sa stii ca poti verifica firmele din Arad si te poti orienta in functie de reusitele lor.

In cazul in care ai nevoie de cateva exemple de firme care se afla in TOP, in judetul Arad, le poti vedea mai jos pe primele 5, impreuna cu cifra lor de afaceri, dar si cu profitul acestora:

* NU refuza potentiale oferte

Daca ti se propun diferite proiecte care ajuta firma in diferite scopuri sau directii, te poti sfatui cu cei care sunt in masura sa te ajute in luarea deciziilor pentru firma si poti accepta propunerile, daca ai analizat totul si esti de parere ca sunt benefice.

Astfel, cifra de afaceri va creste treptat, proiectele sau diferitele actiuni fiind utile pentru scopul pe care il are afacerea ta. In momentul in care propunerile vin, inseamna ca afacerea ta este pe drumul cel bun, deci ia in considerare si potentialele colaborari.

Acum ca ai aflat cateva lucruri de care poti tine cont atunci cand desfasori o activitate intr-un anumit domeniu care are ca scop vanzarea sau promovarea unor servicii sau produse, asigura-te ca scopul tau principal este dezvoltarea acesteia.

sursa foto: shutterstock.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.