Ziarul electronic al arădenilor

28 de migranți ascunşi în automarfare, depistați la Nădlac şi Vărşand

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, ascunşi în cinci automarfare conduse de şoferi români, turci şi bulgari, 28 de cetăţeni din Afganistan şi Siria, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a trei ansambluri rutiere, conduse de un cetăţean turc, un cetăţean român, respectiv un cetățean bulgar. Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentelor de marfă, au fost descoperiţi ascunși nouăsprezece cetăţeni străini.

În timpul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 26 de ani, toți fiind solicitanţi de azil.

Şi polițiștii de frontieră de la PTF Vărşand au efectuat controlul amănunțit asupra a două  automarfare conduse de un  cetăţean român, respectiv un cetățean bulgar.

În urma verificărilor, în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi ascunşi nouă cetăţeni din Afganistan și Siria, cu vârste cuprinse între 11 şi 24 de ani, solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.