Ziarul electronic al arădenilor

24 de migranți, depistați în tentativă de trecere ilegală a frontierei

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 24 de cetăţeni din Bangladesh, Egipt, Siria și Palestina, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-o autoutilitară, respectiv pe jos.

Astfel, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoțire a mărfii, șoferul transporta piese auto din Turcia pentru o societate comercială din Olanda.

În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, în compartimentul destinat transportului de marfă, 18 cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Egipt, Siria și Palestina, cu vârste cuprinse între 19 și 34 de ani, ce au intrat legal în România în baza documentelor personale.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 10 metri de linia de frontieră, șase persoane care se deplasau pe jos. Pentru prevenirea unor eventuale treceri frauduloase a frontierei, polițiștii de frontieră s-au deplasat în zona respectivă și au acționat pentru identificarea şi interceptarea acestora.

Persoanele în cauză au fost conduse  la sediul sectorului pentru verificări, unde s-a  stabilit faptul că sunt cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 21 și 51 de ani, intrați legal în țara noastră.

În ambele cauze, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferul român și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini,  urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.