Ziarul electronic al arădenilor

22 de migranți, depistați la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Nădlac, respectiv PTF Nădlac II, au depistat 22 de migranți, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria pe jos, respectiv ascunşi în două automarfare și într-un microbuz destinat transportului de persoane.

Duminică, în jurul orei 13.25, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean moldovean, aflat la volanul unui microbuz de transport persoane înmatriculat în Bulgaria, cu destinația Belgia.

În timpul efectuării controlului asupra mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi într-un loc special amenajat, între zona destinată bagajelor și bancheta din spate a autovehiculului, patru cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Turcia, cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani.

Luni, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere, conduse de un cetăţean român, respectiv un cetățean bulgar. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri pentru societăți din Germania și Cehia.

Cu ocazia efectuării controlului specific, în interiorul compartimentului pentru marfă, au fost descoperiţi ascunși zece cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, solicitanți de azil în România.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe grupuri, formate, în total, din opt cetăţeni străini, care se aflau în apropierea liniei de frontieră, cu intenţia de a trece fraudulos graniţa cu statul vecin. Persoanele au fost conduse la sediul instituţiei pentru efectuarea verificărilor specifice.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că sunt cetăţeni din Tunisia, Maroc, Algeria, Libia și Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 49 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.