Ziarul electronic al arădenilor

21 de migranți din Afganistan, depistați la PTF Vărșand și PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Vărşand şi Nădlac II au depistat 21 de migranți din Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare.

Opt dintre migranți au fost descoperiți la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Slovacia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto şi mobilier, pe ruta Grecia-Polonia.

„În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, opt cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 23 de ani, solicitanţi de azil în România“, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția de Frontieră.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit pentru trei ansambluri rutiere conduse de doi cetăţeni turci şi un român, care transportau profile de aluminiu, recipiente cu lipici şi electrocasnice pentru diferite societăţi din Germania, Polonia şi Ungaria.

În timpul controlului efectuat asupra mijloacelor de transport au descoperit, în interiorul compartimentului de marfă, treisprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 12 şi 29 de ani.

„În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun“, au precizat autoritățile de frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.