Ziarul electronic al arădenilor

21 de migranți depistați la punctele de trecere a frontierei Nădlac II și Vărșand

Poliţiştii de frontieră de la punctele de trecere a frontierei Vărșand și Nădlac II au depistat douăzeci și unu de cetăţeni din Afganistan, India, Pakistan, Maroc și Algeria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în cinci automarfare sau pe jos.

La Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, respectiv un cetățean grec, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Bulgaria. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese de mobilier și aluminiu pentru societăți din Germania și Norvegia.

În timpul efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, nouă cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, Pakistan și India, cu vârste cuprinse între 17 și 42 ani.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a trei autocamioane conduse de un cetățean turc, un român și un bulgar, care erau încărcate cu pal și aluminiu pentru diferite societăți comerciale din Germania, Polonia și Belgia.

În timpul controlului, au fost descoperiţi, ascunși în compartimentul pentru marfă, respectiv pe osiile din partea din spate a semiremorcii, zece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 și 29 de ani, solicitanți de azil în România.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, două persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. Polițiștii de frontieră au fost stabilit că sunt cetăţeni din Maroc și Algeria, ambii în vârstă de 30 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.