Ziarul electronic al arădenilor

21 de migranți, depistați ascunşi într-o autoutilitară la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, ascunși în interiorul unei autoutilitare conduse de un cetăţean bulgar, 21 de cetăţeni din Siria şi Palestina, care încercau să iasă ilegal din România.

Migranții au fost descoperiți când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 42 ani, care conducea o autoutilitară Renault, înmatriculată în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, bulgarul transporta piese auto pe ruta Turcia – Austria.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al autoutilitarei, au fost descoperiţi ascunşi douăzeci şi unu de cetăţeni străini. Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt şaisprezece bărbați, trei femei şi doi minori, cetățeni din Siria şi Palestina. Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 53 de ani, iar minorii au 8, respectiv 10 ani. Aceştia intenţionau să ajungă într-un stat din Vestul Europei“, a informat Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.