Ziarul electronic al arădenilor

14 migranți, depistaţi ascunşi într-un camion încărcat cu peşte

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac au depistat, ascunşi întru-un ansamblu rutier încărcat cu peşte, 14 cetăţeni turci, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.  

Migranții au fost descoperiți, duminică, în jurul orei 18.00, când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă 44 ani, care conducea un autotren înmatriculat în Turcia.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta peşte, pe ruta Turcia – Olanda.

„Cu ocazia controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat că sigiliul vamal prezintă semne de deteriorare, motiv pentru care s-a trecut la un control amănunţit, în urma căruia au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorca automarfarului, deasupra cutiilor cu peşte, paisprezece cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cetăţeni din Turcia, paisprezece bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în Vestul Europei“, a informat Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii turci.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.