Ziarul electronic al arădenilor

100 de milioane de euro pentru retehnologizarea CET Hidrocarburi din Arad

Municipiului Arad i-a fost aprobată finanțarea de peste 100 de milioane de euro  pentru retehnologizarea CET Hidrocarburi.

Obiectivul de investiție se va finanța din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență– Componenta 6 Energie.

În ultimii ani, municipiul Arad a derulat o serie de investiții în reabilitarea rețelelor de transport și distribuție și a punctelor termice.

Odată cu proiectul „Sursă de producere energie termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență” se intră într-o nouă etapă de modernizare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Arad, în care se urmărește creșterea eficienței energetice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și creșterea calității serviciului public de alimentare cu energie termică la tarife competitive.

Noua sursă va include o instalație de cogenerare de înaltă eficiență formată dintr-un număr de trei motoare termice pe gaz natural și o stație electrică de transformare. Configurația tehnică a instalației de cogenerare de înaltă eficiență asigură producția de apă fierbinte pentru termoficare centralizată și energie electrică pentru vânzare.

Perioada de implementare a proiectului este de 3 ani.

„Este o investiție mult așteptată la CET Hidrocarburi. Mă bucur de aprobarea acestui proiect.  Fără o finanțare europeană, nicio municipalitate nu ar putea realiza o investiție de o asemenea anvergură”, a declarat primarul Călin Bibarț.

Prin realizarea acestei investiții, municipiul Arad contribuie la eforturile României de a realiza tranziția la o economie „verde”, prin  utilizarea unei energii cât mai curate, cu emisii reduse de dioxid de carbon.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.