Ziarul electronic al arădenilor

10 vietnamezi și șase turci, reținuți la PTF Nădlac II și PTF Curtici

Zece vietnamezi și șase turci au fost descoperiți ascunși în interiorul unui autotren și pe platforma unui tren de marfă, în timp ce intenționau să iasă ilegal din țară pe la PTF Nădlac II și PTF Curtici.

Migranții din Vietnam au fost depistați când a Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă 41 ani, care conducea un autotren înmatriculat în România.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta polistiren, având ca destinație Germania.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfa  au fost descoperite ascunse zece persoane, dintre care șapte adulți și trei minori. Cei zece cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Vietnam, de sex masculin, cu vârste cuprinse între 16 şi 37 ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei“, a informat Poliția de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini ascunși, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au depistat, ascunși pe platforma unui tren de marfă, trei adulţi şi trei copii, toţi  cetățeni turci, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Cei șase au fost descoperiți când poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra unui  tren de marfă care circula pe relaţia România – Germania. Astfel, pe platforma unuia dintre vagoane, au fost descoperite ascunse sub o semiremorcă şase persoane, trei adulţi şi trei copii.

„Cele şase persoane au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră, iar  cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele şase persoane sunt cetăţeni turci, adulții având vârste cuprinse între 25 şi 28 de ani, iar copii între 1 și 4 ani. La cercetări, adulţii  au declarat ca intenționau să treacă ilegal  frontiera în Ungaria pentru a ajunge în vestul Europei“.

În acest caz, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.