Ziarul electronic al arădenilor

Zonă de agrement în Arad. Investiție de aproape 4 milioane de euro

Aproximativ 4 milioane de euro intenționează să investească administrația locală pentru amenajarea unei zone de agrement în municipiul, banii necesari urmând să fie obținuți din fonduri europene.

Consilierii locali municipali au aprobat, marți, în unanimitate, studiul de fezabilitate privind „Revitalizarea zonei strada Mărului și amenajare ca zonă de agrement“.

„În aproximativ 3 ani, şi o investiţie de aproape 4 milioane de euro, o suprafaţă de teren neproductiv de aproape 282.000 mp, din municipiu, se va transforma într-o zonă de agrement cu terenuri de sport, hobby, parcuri copii, terenuri pentru pescuit, picnic/grătar, alei, piste biciclete, parcuri chinologice, utilități și spații verzi în procent de 90% din totalul suprafeței amenajate“, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Municipiului Arad.

Conform sursei citate, lucrările de amenajare a zonei ar putea începe în vara anului viitor cu demolarea construcțiilor existente pe strada Mărului, urmate de lucrări de amenajare a terenului şi a lacurilor din zonă, amenajarea pontoanelor pentru pescuit, a aleilor pietonale şi senzoriale, a pistelor de biciclete şi a spațiilor verzi.

Potrivit Primăriei, drumul de acces ce face  legătura între strada Pădurii și strada Mărului va fi reabilitat, iar un drum nou va fi realizat pe latura de vest pentru a asigura accesul la zona de parcare și la terenurile de sport.

Municipalitatea intenţionează să obţină fonduri europene pentru a pune în practică aceste planuri.

„Este un proiect amplu, cu finanţare europeană: bani europeni 98%, bani din bugetul local 2%. După cum ştiţi, acea zonă nu este cea mai frumoasă din punct de vedere arhitectural şi social, prin urmare ne dorim ca oraşul să fie legat de pădure printr-o zonă de agrement. Dacă toţi paşii legali sunt făcuţi în parametri normali, şi mă refer aici la licitaţia care va fi demarată în cursul lunii ianuarie, anul viitor, la jumătatea anului, cel târziu peste un an, vom începe lucrările. Vorbim despre un proiect care va dura doi ani de zile”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.