Ziarul electronic al arădenilor

Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Arad

9Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată, duminică, în centrul Aradului, unde a fost organizată o manifestare la care au participat reprezentanți ai administrației, Armatei, Ministerului de Interne, veterani, dar și zeci de persoane, care la final au dansat Hora Unirii.

Evenimetele dedicate Zilei Unirii Principatelor s-au desfășurat pe platoul din fața Palatului Administrativ și au debutat cu intonarea imnului de stat, după care a urmat o rugăciune de binecuvântare, rostită de IPS Timotei, arhiepiscopul Aradului.

Apoi, muzeograful Bogdan Ivaşcu a prezentat semnificaţia zilei de 24 Ianuarie.

Ansamblul popular „Mărțișorul” al Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” a prezentat un moment artistic, iar la finalul manifestărilor cei prezenți pe platoul din fața Palatului Administrativ au dansat Hora Unirii.

Hora Unirii a fost dansată și în Stația CFR Arad, unde Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a organizat, duminică, un eveniment tematic de promovare a valorilor istorice, cu ocazia aniversării a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Pentru acest eveniment elevii de la Palatul Copiilor și Şcoala Populară de Artă din Arad au prezentat un program artistic.

„24 Ianuarie este o zi de sărbătoare, o zi în care şi noi feroviarii celebrăm împreună Unirea Principatelor şi reflectăm la semnificaţia acestei zile în care înţelegem că România suntem fiecare dintre noi şi toţi laolaltă” a declarat Marius Chiper, director general al CFR SA.

La 24 ianuarie 2016 se împlinesc 157 de ani de la Unirea Principatelor Române. Ziua de 24 ianuarie a fost declarată zi de sărbătoare legală în urma unei propuneri legislative semnată de 106 parlamentari, aparținând mai multor partide politice, care a fost avizată favorabil la 18 martie 2014, de către Comisia pentru Cultură a Senatului.

foto: Prefectura Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.