Ziarul electronic al arădenilor

Ziua Porților Deschise la Tribunalul și Judecătoria Arad

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Tribunalului Arad este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Asemenea anilor precedenţi, şi în acest an, Tribunalul Arad împreună cu Judecătoria Arad organizează evenimentul intitulat „Ziua Porţilor Deschise”, cu prilejul Zilei Europene a Justiţiei Civile.

Ziua Europeană a Justiţiei Civile este celebrată în întreaga Europă în fiecare an, la data de 25 octombrie, începând cu anul 2003, la iniţiativa Consiliului Europei şi a Uniunii Europene, cu scopul de a aduce în atenţia publicului european a modului de funcţionare a organelor judiciare.

Cu acest prilej, reprezentanţii mass-media, justiţiabilii, elevii şi studenţii care doresc să urmeze cariera de magistrat, precum şi orice persoană interesată, sunt invitaţi să participe  la acest eveniment,  care va avea loc vineri, 27 octombrie 2023, în intervalul orar 9.00 – 14.00, la sediul de pe strada B-dul General Vasile Milea, nr. 2, municipiul Arad.

În cadrul acestui eveniment, participanţii vor avea ocazia să  viziteze Tribunalul Arad şi Judecătoria Arad şi să afle ce presupune înfăptuirea actului de justiţie, cariera de magistrat, circuitul unui dosar, precum şi etapele procesuale până la soluţionarea unei cauze.

Celebrarea Zilei Europene a Justiţiei Civile este un bun prilej pentru instanţele de judecată de a-şi face cunoscută activitatea şi de a reaminti că justiţia este un serviciu public, iar figura centrală a actului de justiţie este tocmai cetăţeanul.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.