Ziarul electronic al arădenilor

Zilele Aradului 2021, între 16 şi 29 august. PROGRAM

Zilele Aradului se vor desfăşura în perioada 16 – 29 august, în premieră fiind invitaţi, cu câteva excepţii, doar artişti locali, pe care administraţia doreşte astfel să îi promoveze şi să îi ajute.

Primarul Aradului, Călin Bibarţ, a prezentat luni, într-o conferinţă de presă, programul sărbătorii oraşului, precizând că anul acesta evenimentele se vor desfăşura sub sloganul „Arădeni pentru arădeni“, urmând să fie invitaţi doar artişti locali, cu excepţia unei singure zile. El a spus că în acest fel sunt promovaţi şi ajutaţi artiştii locali, care au suferit din cauza restricţiilor impuse în pandemie.

„La toate evenimentele s-a apelat la artişti locali, cu o singură excepţie, concertul mare, cel din 21 august, din faţa Primăriei, când avem şi parteneri din lumea artistică de nivel naţional, cum sunt The Motans, Alina Erimia şi Mandinga“, a spus primarul.

Bibarț a mai spus că pe lângă evenimentele nelipsite din programul zilelor orașului cum ar fi ședința festivă a Consiliului Local Municipal, Târgul Estival, Picnic Festival, concertul de muzică ușoară și cel folcloric, dar și petrecerile cu spumă de la Ștrandul Neptun, anul acesta vine cu o serie de evenimente organizate în premieră.  Fashion on the bridge, Boulevard Food and Fun, Sarmaliada, Sweet Bar, Ride on to Forest, Cupa Aradului la minifotbal, Campionatul Beach Handball sau Outdoor Power Fitness sunt doar câteva dintre ele.

„Tot la capitolul noutăți, amintim Special Day, evenimentul din 26 august, găzduit de Parcul Europa, dedicat copiilor cu dizabilități și familiilor acestora. De Zilele Aradului, pentru cei mici se va amenaja în Piața «Avram Iancu» un parc de distracții cu cele mai spectaculoase tobogane, iar seniorii vor avea parte de o serată de neuitat la Băile Termale Bidi, în data de 27 august. Ne propunem ca în weeked-ul 20 – 22 august să restricționăm circulația pe segmentul cuprins între Teatru și Primărie, pentru a putea organiza în premieră Boulevard Food and Fun.  Ne bucurăm că avem parteneri firme private și le mulțumim pe această cale.  Și anul acesta ne vom exprima respectul față de cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie. Acestea vor primi o diplomă, o sumă de bani și am pregătit special pentru ei un spectacol cu muzica anilor ‘80, care va avea loc pe scena din Parcul «Mihai Eminescu»“, a spus primarul Aradului.

El a precizat că administraţia locală nu va impune nicio măsură suplimentară din punct de vedere epidemiologic, „decât cele stabilite şi care vor fi în vigoare în 16 august la nivel naţional“.

„Vă invit să ne bucurăm împreună de aceste momente frumoase, subliniind încă o dată, că administrația locală nu va impune nicio măsură suplimentară, din punct de vedere epidemiologic, față de cele în vigoare la nivel național în momentul în care dăm startul sărbătorii orașului. Sperăm că vor fi cât mai puține și cât mai permisive pentru toată lumea”, a declarat primarul.

Bugetul alocat Zilelor Aradului va fi cu 40% mai mic decât cel din 2019, când s-au cheltuit aproximativ un milion de lei.

Ziua oraşului Arad a fost declarată prin Hotărârea nr. 296 din 21 august 2004 a Consiliului Local al Municipiului şi este dedicată zilei de 22 august 1834. În urmă cu 187 de ani, când făcea parte din Imperiul Austro-Ungar, Aradul a primit în mod solemn titlul „Oraş Liber Regesc“ din partea împăratului Francisc I.

Zilele Aradului 2021. VEZI programul

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.