Ziarul electronic al arădenilor

Zeci de hectare de păşune împădurită au ars într-un incendiu

Aproximativ 30 de hectare de păşune împădurită din judeţul Arad au ars într-un incendiu, în noaptea de miercuri spre joi, după ce persoane neidentificate ar fi curăţat un teren prin incendiere, fără a supraveghea flăcările.

Incendiul a afectat o zonă împădurită din apropierea localităţii Hălmăgel, intervenind pompierii din Gurahonţ, sprijiniţi de voluntarii şi angajaţi ai ocolului silvic.

„S-a intervenit pe tot parcursul nopţii pentru stingerea incendiului, care avea mai multe focare şi a cuprins aproximativ 30 de hectare. Cel mai probabil, cineva a dat foc păşunii şi nu a supravegheat flăcările, care s-au extins la zona împădurită“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca.

Pompierii au anunţat Garda de Mediu şi APIA, pentru a identifica persoanele care au în proprietate terenurile afectate.

Tot în cursul zilei de joi, în aceași zonă a județului, mai precis în localitatea Gurahonț, încercarea de igienizare prin arderea deșeurilor putea avea consecințe grave.

„Incendiul s-a propagat la un arbore, iar apoi datorită vegetației care urca pe un transformator electric și la acesta. Și în acest caz, pompierii Gărzii nr. 2 de intervenție Gurahonț au reușit să lichideze incendiul la timp“, a precizat ISU Arad.

foto: ISU Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.