Ziarul electronic al arădenilor

Vrei un telefon nou? Fii atent la aceste lucruri înainte de achiziționarea acestuia

Smartphone-urile au devenit, mai repede decât ne-am fi așteptat, parte integrantă a vieții noastre. Aproape că nu ne mai putem imagina o zi normală departe de dispozitivul nostru preferat, folositor în atât de multe situații.

Dacă a venit, însă, timpul să te înnoiești și visezi la noile modele de telefoane lansate în ultimii ani, înseamnă că ai ajuns unde trebuie, pentru că ești pe care să afli care sunt elementele esențiale pe care trebuie să le verifici în etapa pre-cumpărare a unui mobil.

Iată mai jos lista de specificații pe care trebuie să o treci în revistă atunci când vrei să îți cumperi un telefon nou.

1. Display-ul telefonului

Înainte de toate, ar trebui să te precupe tipul de display pe care îl are smartphone-ul pe care îl vrei cât mai repede în buzunarul tău, dar și dimensiunea acestuia. Claritatea și luminozitatea ecranului de telefon urmează să îți ofere o experiență unică a imaginii, dar și diminuarea oboselii ochilor, dacă urmărești și acest aspect, spunem noi, destul de important.

Ce trebuie să reții este că, cu cât va fi mai mare ca rezoluție, cu atât te vei putea bucura de o clipuri mai clar expuse, dar și de o vizibilitate excelentă chiar și atunci când razele soarelui pică direct pe display.

Cel mai bun smartphone ajunge la o rezoluție de 2560 x 1440 de pixeli, adică o claritate QHD.

2. Bateria

De calitatea bateriei și de posibilitatea acesteia de stocare a energiei va depinde direct proporțional timpul pe care îl vei putea petrece folosind telefonul. Desigur, dacă bateria se va epuiza mult prea repede, vei rămâne fără acces la aplicațiile tale preferate și nu vei mai putea fi contactat, scenariu care, punem pariu, te sperie.

În general, o baterie are aproximativ 3.400 mAh, ceea ce se poate traduce prin 24 de ore de funcționare continuă. Cu cât ai deschise mai multe aplicații, cu atât telefonul se va descărca mai rapid.

Vestea bună este că poți cumpăra și o baterie externă de care să te folosești ori de câte ori ai nevoie de „curent” în bateria viitorului tău telefon, ideale mai ales atunci când îți programezi o ieșire într-un loc în care nu există prize.

3. Procesorul

Ajungem și la creierul telefonului, care, ai ghicit, ar trebui să fie cât mai performant. Dacă utilizezi dispozitivul doar pentru efectuarea apelurilor, pentru câteva jocuri și un număr redus de aplicații, atunci procesorul nu ar avea nevoie să fie unul mare, însă dacă vrei să-ți transformi smartphone-ul într-un mic laptop, atunci bazează-te doar pe capacitățile foarte mari. Unul dintre cele mai bune procesoare prezente pe piața celor mai performante telefoane este Qualcomm SnapDragon 835, care rulează fără poticniri jocuri și aplicații complexe.

4. Spațiul de stocare

O specificație extrem de importantă peste care nu ar trebui să treci cu vederea, ca să nu regreți mai târziu, este spațiul de stocare cu care telefonul pe care ți-l dorești vine la pachet. Chiar dacă astăzi ai la dispoziție cloud-uri precum Google Drive, Google Photos sau iCloud, memoria telefonului tău este foarte importantă, dacă vrei să poți utiliza mai multe aplicații, așa că orientează-te către modelele de telefoane care îți pot oferi minimum 3 giga de RAM, deși ideal ar fi să te oprești la memorii de 6 sau chiar 8 GB.

Dacă vrei să ai cu tine mereu și un playlist de muzică sau câteva episoade din serialul preferat, atunci caută telefoane cu un minimum de 32 giga, dacă nu chiar 64.

Oricând vei putea completa memoria internă a telefonului tău cu un card suplimentar de memorie.

Când îți cumperi un smartphone nou, nu uita să te uiți și la specificațiile referitoare la sistemul de operare, camera și dimensiunile aparatului. Și ține minte că poți găsi oferte excelente de telefoane noi la Carrefour.

sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/mana-spa-iu-cosmos-aparat-de-fotografiat-3774080/

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.