Ziarul electronic al arădenilor

Vrei să ai mai multă energie în timpul zilei? Iată TOP 3 alternative ale cafelei pe care trebuie să le încerci!

Nu toate diminețile sunt ușoare. Uneori (sau poate chiar în fiecare zi) ai nevoie de un ajutor ca să poți deveni cu adevărat productiv și energetic pentru o zi de muncă. În general, răspunsul la această nevoie este o cană de cafea de dimineață.

Totuși, există foarte multe cazuri în care o singură cafea pe zi nu mai este de ajuns. Într-adevăr, această băutură are beneficiile ei, de la energia pe care ți-o dă dimineața, până la prevenirea atacurilor de cord și buna funcționare a ficatului. Dar ce se întâmplă atunci când ajungi să o consumi fără măsură? Consumul de cafea în exces poate duce la stări de agitație, probleme de somn sau pur și simplu să nu mai aibă niciun efect asupra ta. În acest caz, este indicat să faci o pauză.

Iată TOP 3 băuturi pe care să le consumi atunci când ai nevoie de energie!

  1. Ceaiul negru

Ceaiul negru conține cea mai mare cantitate de cofeină dintre toate ceaiurile, însă mult mai puțină decât cafeaua, ceea ce îl face o alternativă mult mai sănătoasă a ei. De asemenea, are o mulțime de beneficii asupra sănătății. Acest tip de ceai conține antioxidanți, care previn riscul de boli cronice și de obezitate. Alte beneficii pe care le poate aduce ceaiul negru asupra sănătății tale sunt menținerea colesterolului la niveluri normale, prevenția diabetului, protejarea sistemului digestiv, reducerea factorilor de risc pentru afecțiunile cardiovasculare, reglarea tensiunii arteriale și, nu în ultimul rând, sporirea atenției. Poți comanda ceai negru de la Kokoontea și să alegi dintr-o gamă variată de arome ca să te bucuri de un moment unic.

      2.Ceaiul Matcha

Matcha este o pulbere verde care se formează atunci când sunt măcinate frunze de ceai tinere și poate fi o alternativă excelentă a cafelei, în special pentru persoanele care nu doresc să se simtă agitate. Această pudră conține atât cofeină, cât și L-teanină, un aminoacid care relaxează mintea fără a provoca somnolență. De asemenea, un ceai matcha de dimineață poate constitui și o mică doză de fibre pentru un start sănătos al zilei.

     3. Apa cu lămâie

Apa cu lămâie este o modalitate excelentă de a-ți începe ziua. Nu conține calorii și cofeină și oferă o doză amplă de vitamina C. Ca antioxidant, acidul ascorbic joacă un rol important în buna funcționare a sistemului imunitar și îți protejează pielea de efectele negative ale razelor solare. Totodată, este un element esențial pentru crearea colagenului, o proteină care asigură structura de bază a pielii, tendoanelor și ligamentelor. Dacă alegi să consumi apa cu lămâie ca sursă zilnică de energie, o poți combina cu mentă, castraveți sau alte fructe.

Cu alte cuvinte, există numeroase alternative pentru cafea, care oferă, pe lângă efectul de energie, și alte beneficii pentru sănătate. Astfel, se evită agitația și accentuarea simptomelor de anxietate care pot fi provocate de cafeaua consumate în exces. Indiferent dacă alegi să renunți complet la cafea sau doar îți dorești o scurtă pauză, te poți bucura în continuare de o băutură care te va ține treaz.

sursa foto: Pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.