Ziarul electronic al arădenilor

„Vin la curte”, ediția a II-a, la Arad. PROGRAM

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad are plăcerea de a anunța desfășurarea celei de-a doua ediții a evenimentului „Vin la curte”, ce va avea loc în acest sfârșit de săptămână, de vineri până duminică, între orele 18.00 și 22.00.

Evenimentul va celebra cultura vinului și va promova Podgoria Miniș-Măderat, alături de alte valori locale din regiunea arădeană.

„Vin la Curte” rămâne fidel mesajului transmis la prima ediție, subliniind importanța tradiției și autenticității viticulturii locale. Scopul evenimentului este să evidențieze arta și știința vinificației, dezvăluind secretele care transformă strugurii din podgoria Miniș-Măderat în vinuri rafinate.

 Programul ediției a II-a

Această ediție este dedicată vinului alb din Podgoria Miniș-Măderat, perfect pentru sezonul estival. Printre cramele participante se numără Crama Balla Géza, Crama Andronic, Podrumu’ lu’ Gurban, Elite Wine și Crama Feredeu.

Evenimente culturale și artistice

Vineri, 28 iunie 2024, în Grădina de Lectură, va avea loc vernisajul expoziției de fotografii „Vin, cultură și istorie: Podgoria Miniș-Măderat. O expoziție dintr-o carte” și prezentarea volumului „Drumul Vinului de-a lungul Podgoriei Aradului (Miniş-Măderat) – o altfel de istorie”, semnat de Puiu Emilian Valea. Expoziția va oferi o incursiune vizuală în bogata istorie și tradiție viticolă a regiunii, fiind deschisă publicului pe toată durata evenimentului.

Paul Micșa este forța creativă din spatele brandului său distinctiv, „The brand with special tag”. Un brand a cărui misiune este de a inspira schimbarea, unicitatea și ieșirea din tipar. Complet și complex, Paul reușește prin fiecare creație să emane o eleganță modernă și se distinge prin eticheta sa specială, marcând o identitate unică. În centrul atenției se află colecția sa M#3 Menage A Troix care a făcut furori deja, peste tot unde a fost prezentată. Această colecție reprezintă o sinteză perfectă între modă, limite și depășirea acestora. Prin utilizarea materialului neopren, Paul Micșa reinterpretează un material neobișnuit într-o viziune modernă, creând piese ready-to-wear care servesc ca metaforă pentru normalizarea sexualității în zilele noastre. Designerul transmite un mesaj puternic despre acceptarea noului, neconformului și a ceea ce înseamnă, cu adevărat, libertate.

Duminică, 30 iunie 2024, iubitorii de poezie sunt invitați la lansarea volumelor „Occulta” și „Mors Omnibus” de Cristian Neamțu. Prof. Floare R. Cândea va prezenta universul liric al poetului, evidențiind profunzimea creațiilor sale.

Activități pentru Copii

Agenția Imobiliară Acasă va organiza activități dedicate copiilor pe tot parcursul evenimentului, de la desen și colorat, la jocuri interactive și amuzante.

Organizatori și Parteneri

Evenimentul este organizat de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, în colaborare cu Consiliul Județean Arad, Primăria Municipiului Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Complexul Muzeal Arad, Centrul de Informare Turistică Arad, SiS Events, Asociația A13, Kling Consulting și Hoba Ecologic Air System. Printre parteneri se numără Agenția imobiliară ACASĂ, Ordo Equestris Vini Europae, Armedia Group, Paul Micșa, Raw Models, klings.eu și Methexis.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.