Ziarul electronic al arădenilor

VEZI unde sunt centrele de vaccinare anti-COVID-19 în județul Arad

Autorităţile din judeţul Arad vor pune în funcţiune, până vineri, 15 ianuarie, un număr de 26 de centre de vaccinare anti-COVID-19, dintre care doar două sunt deja complet dotate, unele dintre acestea urmând să funcţioneze în cinematografe sau săli de sport.

Lista locurilor în care vor funcţiona centrele în etapa a II a campaniei de vaccinare a fost definitivată, luni, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad, care a dat termen ca toate să funcţioneze din 15 ianuarie.

Vaccinarea se va face în centre de zi pentru copii şi vârstnici ale autorităţilor locale, în foste unităţi şcolare sau internate, în cabinete medicale sau secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

Lista prezentată de DSP Arad arată că vor fi amenajate centre de vaccinare şi în trei cinematografe din municipiu (Arta, Solidaritatea şi Cinema Grădişte – toate ale administraţiei locale), în cinci săli de sport (în localităţile Arad, Macea, Pecica şi Curtici), în cămine culturale sau case de cultură, săli de evenimente sau în imobile ale cultelor religioase.

Conform acestei liste, 24 de imobile au fost dotate parţial până la această dată, iar două sunt dotate complet pentru a putea fi folosite.

În total, DSP a estimat că sunt necesare 90 de echipe de vaccinare în cele 26 de centre, cărora li se vor adăuga 19 echipe mobile.

Vezi AICI unde sunt centrele vaccinare din județul Arad

Lista bolilor cronice pentru care se poate solicita vaccinarea împotriva COVID-19 în etapa a II-a

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.