Ziarul electronic al arădenilor

Vara, anotimpul călătoriilor! Cum ocupi timpul celui mic cât stă în mașină?

Vara este anotimpul preferat al copiilor. Pentru că petrec foarte mult timp afară și se joacă  în natură. Părinții scapă de grija dusului și adusului de la școală sau grădiniță, dar trebuie să îi antreneze pe cei mici în alte activități.

Pentru că energia lor este debordantă, iar dacă se plictisesc, nu e de bine! Devin irascibili sau găsesc indeletniciri mai neortodoxe pentru a se distra. Iar, deseori produc pagube.

Când vine vorba de drumuri lungi cu mașina, situația devine și mai grea pentru părinți. Asta, pentru că mulți copii se plictisesc, nu au răbdare și un drum de 6 ore se poate transforma într-un dezastru.

Iată 3 idei despre cum să gestionezi orele petrecute de cel mic în mașină!

Cumpără jucării noi în funcție de vârsta copilului. Important este ca cel mic să nu le vadă înainte de a porni la drum cu mașina. O păpușă, o mașină, o carte de colorat sau un set de figurine îl pot ține pe cel mic ocupat măcar câteva ore. Intră și descoperă modele aici pentru a te bucura de drumuri lungi și liniștite.

Ca idee, ar fi bine să nu îi dai toate jucăriile în momentul în care vezi că devine agitat și nu mai are răbdare. Scoate câte una , pe rând, lasa-l să se joace apoi arată-i altă jucărie. Astfel cresc șansele ca atenția lui să fie prinsă mai mult timp de noile obiecte achiziționate.

Adaugă în repertoriu cântecele pentru copii și faceți un mic party în mașină. Încearcă să te distrezi alături de cel mic , să dați din mâini să faceți tot felul de dansuri stând pe scaun. Va fi prins de această atmosferă și starea lui se va transforma.

Va scăpa de plictiseală și va redeveni copilul vesel. Sfatul este valabil, dacă nu conduci! Dacă ești la “manșă” și nu mai e nimeni cu voi în mașină, poti cânta alături de cel mic. Important este să îl scoți din starea de agitație și să mai câștigi din timp. Iata aici cateva metode interesante si utile. In plus, s-ar putea să obosească și să tragă un mic pui de somn!

Culorile sau marca automobilului poate fi noul joc pe care îl veți practica. Dacă e vorba de un copil mai mic, pune-l să îți spună culorile mașinilor pe care le vede pe geamul de la autoturismul vostru. Va fi încântat, mai ales dacă și tu o să te arăți interesat de priceperea lui. Dacă ai un copil mai mărișor îl poți pune să ghicească marca mașinilor care trec pe lângă voi.

Poți să te implici să să te faci să greșești, astfel încât să il faci să îți dea detalii despre cum și-a dat seama că mașina este o anumită marcă.

Indiferent de jocurile la care apelezi atunci când pleci la drum cu cel mic, importantă este siguranța voastră. Ține cont de faptul că este indicat să oprești o dată la câteva ore pentru a scoate copilul din scaun și pentru a face câțiva pași. O pauză de masă de 30-40 de minute poate fi o adevărată binecuvântare la un drum lung. Atât pentru tine cât și pentru ceilalți membri ai „echipajului”.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.