Ziarul electronic al arădenilor

Un nou focar de coronavirus, descoperit într-un cămin de bătrâni privat din Arad

Un nou focar de coronavirus a fost depistat într-un cămin de bătrâni privat din municipiul Arad, unde opt persoane au fost confirmate bolnave de COVID-19.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, Horea Timiş, a declarat, într-o conferinţă de presă, că noul focar este la centrul de îngrijire persoane vârstnice din cartierul Aradul Nou, unde în prezent se fac testări în rândul tuturor angajaţilor şi beneficiarilor.

„Este un centru de îngrijiri privat. Am dispus internarea imediată a celor opt persoane, în două secţii diferite ale Spitalului Judeţean. Avem teste în lucru, cifrele privind cei pozitivi sunt încă în dinamică“, a precizat şeful DSP Arad.

Conform sursei citate, la un alt cămin de bătrâni, de pe strada Bodrogului, care are 126 de beneficiari, a fost confirmat pozitiv un angajat.

Horea Timiş a declarat că în urma testărilor din ultimele zile, care au avut loc în toate căminele de bătrâni din judeţ, au fost confirmate, până la ora transmiterii acestei ştiri, 73 de îmbolnăviri, aproximativ 50 fiind în rândul beneficiarilor, iar restul în rândul personalului. În jur de 50 de teste sunt încă în lucru, iar rezultatele sunt aşteptate miercuri şi joi.

„Vrem să eliminăm aceste focare, care dacă nu erau identificate, puteau să facă foarte mult rău beneficiarilor“, a spus Horea Timiş.

El a precizat că în următoarea perioadă vor fi testaţi cei care acţionează „în linia întâi“, de la poliţişti locali şi ambulanţieri, la personal de la frontieră sau din penitenciar.

Autorităţile de sănătate publică anunţaseră, luni, că au efectuat peste 600 de teste pentru COVID-19, în toate căminele de bătrâni din judeţul Arad, în cinci dintre acestea fiind depistaţi bolnavi la acea dată. Cele mai multe cazuri au fost confirmate la căminul din Sântana şi la cel din Pecica.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.