Ziarul electronic al arădenilor

Un bărbat care trebuia să stea în carantină, găsit pe stradă de jandarmii arădeni

Un bărbat din Satu Mare, care trebuia să stea în carantină pentru că a venit dintr-o ţară cu risc epidemiologic ridicat, a fost găsit pe stradă în municipiul Arad, la 250 kilometri de casă, el declarând că nu crede în existenţa noului coronavirus.

Bărbatul are 33 de ani şi a fost găsit de către jandarmi în faţa Stației CFR din Arad, unde consuma băuturi alcoolice.

„S-a constatat că în urmă cu câteva zile bărbatul s-a întors dintr-o ţară cu risc epidemiologic ridicat şi, conform prevederilor legale, trebuia să stea în carantină la domiciliul declarat, până în data de 22 decembrie inclusiv. Întrebat de ce nu a respectat măsura carantinării la domiciliu, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, bărbatul a spus că el nu crede în existenţa acestui virus“, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, Dan Monoranu.

Sătmăreanul a fost amendat cu 1.200 lei, atât pentru nerespectarea perioadei de carantinare, cât şi pentru consum de alcool în locurile publice.

De asemenea, el a fost introdus în carantină instituţionalizată pentru o perioadă de 14 zile, cu suportarea integrală a cheltuielilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.