Ziarul electronic al arădenilor

Turiști salvaţi după ce s-au rătăcit în zona staţiunii Moneasa

Mai multe echipaje de pompieri, jandarmi, poliţişti şi salvamontişti au intervenit, în cursul nopţii de luni spre marţi, pentru căutarea unui grup de 15 persoane, între care şi o fată bolnavă, care au solicitat ajutor după ce s-au rătăcit pe munte, în zona staţiunii Moneasa.

La intervenţie au participat echipe ale Detaşamentului de Pompieri Sebiş, Jandarmeriei Arad, Serviciului Salvamont – Salvaspeo şi poliţişti, fiind trimise în zonă şi ambulanţe.

„Cu ajutorul coordonatelor GPS, cei 15 tineri au fost localizați la aproximativ 4 km de Stațiunea Moneasa, pe versantul stâng al Văii Lungi, sub culmea Zelea Neagră.

După identificarea celor 15 tineri, 14 din aceștia au fost însoțiți până în Valea Lungă, iar fata care acuza dureri abdominale a fost transportată cu targa și a fost predată la Ambulanță. Apelul a fost primit în jurul orei 23.30, iar acțiunea de căutare/salvare a fost încheiată la ora 3.00“, a informat Serviciul Salvamont – Salvaspeo.

Grupul de excursionişti format din 15 persoane, adulţi şi copii din localitatea Sântana, a anunţat că o fată prezintă probleme medicale, nu poate coborî singură şi, din cauza întunericului, nu mai găsesc traseul de coborâre.

 „S-a făcut evaluarea medicală a fetei, care prezenta simptome de apendicită, şi uşoară hipotermie. A fost îmbrăcată în echipamentul de protecţie al unui pompier şi coborâtă pe targă, mai apoi pe dispozitivul de coborâre adus de colegii de la Salvamont – Salvaspeo până la ambulanţă“, au precizat reprezentanţii ISU.

Celelalte persoane, fără probleme medicale, au fost asistate pentru a ajunge în siguranţă în staţiunea Moneasa.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.