Ziarul electronic al arădenilor

Tu ți-ai ales echipa care să îți construiască șemineul? Noi avem recomandarea ideală!

Nu știu câți dintre noi ar rezista tentației de a se așeza în apropierea unui șemineu în care arde un foc mocnit, într-o seară de iarnă geroasă.

Construcția și funcționalitatea șemineului sunt extrem de importante pentru crearea unei atmosfere plăcute a stării de bine pe care toți ne-o dorim. Sunt mulți cei care trec pe listă când își construiesc o casă, ca o condiție obligatorie, și construirea unui șemineu.

Pe lângă incontestabilele rezultante de ordin estetic ale unei astfel de decizii, un șemineu funcțional poate deveni și o importantă sursă de căldura în spațiul unde e construit.

Dar până a ajunge la momentul în care ne bucurăm de imaginea și atmosfera creată de șemineu, trebuie să știți că o importanță mare se acordă proiectării și montării unui șemineu. Iar acest lucru nu îl poate face vecinul, prietenul care ne-a zugrăvit bucătăria sau colegul de serviciu care știe să pună parchet. Noi am vorbit cu specialiștii în șemniee, profesioniștii de la PEFOC, afacerea care deține cel mai mare magazin online de șeminee din țară. Ce am aflat? Că șemineul de calitate, cu garanție și de maximă eficiență se pune PEFOC.ro și se construiește cu specialiști.

Proiectarea șemineului

Întotdeauna construcția unui șemineu începe cu ideea, iar ideea este urmată de un proiect. Când zic proiect, nu mă refer neaparat la un proiect desenat de architect, ci de proiectul, pe care l-ați imaginat deja și care începe să prindă contur. Profesioniștii pun mare accent pe acest lucru, deoarece aceștia spun că au întâlnit mulți oameni, care voiau un șemineu, dar care nu aveau nici o idee despre ce vor și cum o vor.

Acestea sunt cele mai dificile cazuri nu numai din punctul de vedere al constructorului, ci și din punctul de vedere al clientului, deoarece aceasta, dacă nu este sigur pe sine, nu va fi satisfacut niciodată de rezultatul final. Când proiectați șemineul, țineți cont de următoarele:

– șemineul să fie amplasat vis-à-vis de mobilierul de relaxare (canapea)

– distanța dintre șemineu și peretele opus să fie de minim 3,6 m sau mai mult.

Cum se monteaza șemineele?

Este un capitol mai tehnic, însă în momentul în care doriți amplasarea unui semineu lemne bacau într-unul din spațiile locuinței dvs. trebuie să țineți cont de anumite cerințe ce țin de siguranța și protecția familiei dvs. și bineînțeles a bunurilor din casă.

Incendiul- este categoric inamicul numărul unu; din acest punct de vedere trebuie înlăturate toate materialele combustibile sau degradabile la temperaturi înalte din preajma șemineului – vorbim de suportul pe care va fi așezat șemineul, în mod imperios din material ignifug, despre pardoseala, pereți, plafon, cât și despre obiectele de mobilier sau decorative așezate în vecinătate.

Ventilarea– un proces care dacă nu se realizează în mod corect, poate conduce la situații neplăcute, indiferent de combustibilul utilizat. La șemineele cu focar închis accesoriile care asigură transferul de aer sunt grilele de ventilație, poziționate inferior și superior; la cele cu focar deschis trebuie respectat un anumit raport de dimensiuni și volum între șemineu și coșul de fum.

Ventilarea corectă și eficientă a gazelor arse și a fumului se datorează și etanșeizării perfecte, racordurilor și secțiunii constante pe toată lungimea coșului.

Lasă detaliile tehnice în seama profesioniștilor de la PEFOC.ro! Tu doar alege modelul dorit, iar rezultatul final te va mulțumi incontestabil. Șeminee Bacău, alături de PEFOC.ro sunt echipa potrivită pentru un șemineu construit la cele mai înalte standarde, care să te țină o viață!

Te așteaptă cu cele mai bune sfaturi pentru ca tu să ai parte de căldura și confortul oferite de orice model de șemineu de calitate superioară, disponibil în portofoliul lor. Vei beneficia de transport gratuit, garanție de 5 ani și consiliere gratuită, chiar și după montare.

Alege din gama de produse un șemineu pe lemne, focare semineu, un bioșemineu, un termoșemineu, plăci de silicat de calciu sau poate te interesează o sobă sau coșuri de fum profesionale?

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.