Ziarul electronic al arădenilor

Triaj epidemiologic în şcolile şi grădiniţele din Arad

Peste 12.000 de preșcolari și elevi din județul Arad au fost examinați în cadrul unui triaj epidemiologic, fiind depistate zeci de cazuri de pediculoză, angine faringiene și micoze.

Conform Direcției de Sănătate Publică Arad, triajul epidemiologic a fost efectuat în perioada 4 – 8 noiembrie și au fost examinați 12.600 preşcolari/elevi, de medicii şcolari din cabinetele medicale şcolare.

În timpul examinărilor au fost depistate un 56 cazuri de boală, dintre care: 20 de pediculoză, 29 cazuri angine faringiene și 7 cazuri de micoze.

„Comparativ cu anul anterior, pentru aceeaşi perioadă, când numărul de cazuri de pediculoză a fost de 35 şi numărul de cazuri de angine faringiene de 28, se constată o scădere a numărului de cazuri de pediculoză şi o uşoară creştere a numărului de cazuri de angine faringiene“, se arată într-un comunicat de presă remis de DSP Arad.

Rezultatele triajului epidemiologic au fost transmise Serviciului de Control în Sănătate Publică al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, pentru verificarea măsurilor care au fost instituite de personalul medical din unităţile de învăţământ unde au fost depistate cazurile de boli infecto-contagioase.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.