Ziarul electronic al arădenilor

Trei supermarketuri din Arad, amendate de autorităţi pentru nereguli

Trei supermarketuri din municipiul Arad, din acelaşi lanţ comercial, au fost amendate de comisarii de la Protecţia Consumatorilor, care spun că au găsit condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare sau alimente cu probleme.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Arad, controalele au vizat zona GRILL din cadrul supermarketurilor Kaufland din municipiu.

Cel de pe strada Banu Mărăcine a primit trei amenzi, în total 20.000 de lei, şi s-a dispus „oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor constatate în zona GRILL“. Totodată, s-a dispus oprirea definitivă de la vânzare a unor produse alimentare „neconforme“.

„Abaterile constatate de echipele de control au fost următoarele: condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare – agregate neigienizate, chedere neigienizate, paviment neigienizat, spaţii lucru neigienizate; în blocul alimentar nu se folosesc produse şi proceduri sigure; în zona de depozitare a produselor alimentare nu se respectă condiţiile de depozitare – spaţiu neigienizat; produse alimentare depreciate calitativ“, arată comunicatul.

Magazinul de pe Calea Aurel Vlaicu a primit două amenzi, în total 15.000 de lei, şi s-a dispus oprirea temporară a activităţii în zona GRILL. Şi în acest caz, comisarii arădeni spun că au găsit frigidere, chedere, paviment şi spaţii lucru neigienizate, în timp ce în blocul alimentar „nu se folosesc produse şi proceduri sigure“. În zona de depozitare a produselor alimentare „nu se respectă condiţiile de depozitare – rafturi cu rugină, spaţiu neigienizat“, mai arată CJPC.

Supermarketul de pe Calea Radnei a fost amendat cu 5.000 lei şi a primit un avertisment, în timp ce activitatea în zona GRILL a fost oprită temporar.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.