Ziarul electronic al arădenilor

Trei adolescenți migranţi din Afganistan care au fugit dintr-un centru, prinşi de jandarmi

Trei copii migranţi din Afganistan care au fugit dintr-un centru în care erau cazaţi au fost căutaţi de autorităţi pe străzile din municipiul Arad, fiind găsiţi la câţiva kilometri de locul din care plecaseră.

Afganii au vârste cuprinse între 10 şi 15 ani şi erau cazaţi într-un centru de minori din municipiu, până la reglementarea situaţiei lor.

Reprezentanţii Biroului de presă al Jandarmeriei Arad au declarat, joi, că a fost alertat un echipaj aflat în serviciul de patrulare, după ce angajaţii centrului au sunat la 112 pentru a anunţa dispariţia copiilor. Angajaţii precizaseră că cei trei copii nu sunt îmbrăcaţi potrivit pentru temperaturile scăzute de afară şi condiţiile de ploaie.

„Jandarmii s-au mobilizat imediat şi, având semnalmentele minorilor, au plecat imediat în căutarea lor. Au fost verificate mai multe zone din municipiu şi în scurt timp minorii au fost depistaţi la o distanţă apreciabilă faţă de locul dispariţiei şi conduşi înapoi la centrul din care au plecat, unde au primit haine uscate şi o masă caldă“, a informat IJJ Arad.

În urmă cu o săptămână, cei trei copii afgani au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră arădeni în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera de stat. Conform prevederilor legale, au fost cazaţi într-un centru de specialitate până la finalizarea procedurilor legale cu privire la întocmirea documentelor de identitate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.