Ziarul electronic al arădenilor

Transport de deşeuri din Suedia, blocat la frontieră de autorităţile române

Un transport ilegal constând în 16 tone de deşeuri de diferite feluri a fost blocat să intre pe teritoriul României şi întors în Suedia, de unde venea TIR-ul, a informat, vineri, Poliţia de Frontieră Arad.

Şoferul este român şi încărcătura sa a fost verificată în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Conform documentelor prezentate de şofer, el transporta îmbrăcăminte, echipamente uz casnic, mobilier şi articole pentru copii, aduse de la o societate comercială din Suedia pentru o firmă din România.

„Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu aproximativ 16 tone de deşeuri ce constau în îmbrăcăminte, echipamente uz casnic, mobilier, articole pentru copii, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse“, a informat Poliţia de Frontieră Arad.

Autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.