Ziarul electronic al arădenilor

Tramvaiele Imperio vor circula și pe linia 7 în cartierul Micălaca

Tramvaiele Imperio, fabricate la Arad, vor circula și pe linia 7 în cartierul Micălaca, începând de luni, 10 august.

Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, pe o rețea de soializare.

„Începând de astăzi (luni – n.r.), tramvaiul Imperio circulă și pe linia 7, Făt-Frumos – Podgoria – Miorița – Carrefour – Podgoria – Făt-Frumos. Încă un pas spre modernizarea transportului în comun pentru arădeni“, a scris Bibarț pe Facebook.

Primăria Municipiului Arad a anunțat, anul trecut, că va achiziționa 28 de tramvaie noi de la SC Astra Vagoane Călători, în următorii ani, contractul, în valoare de 218,8 milioane lei, fiind semnat, o parte din fonduri fiind deja obţinute de la Uniunea Europeană.

Contractul semnat, în 2019, în luna mai, vizează achiziţia tuturor celor 28 de garnituri, în următorii patru ani, şi are o valoare de 218,8 milioane de lei, cu TVA inclus, faţă de 240 de milioane de lei, sumă estimată de municipalitate înainte de licitaţie.

Primele garnituri Imperio produse la Arad au fost cumpărate în urmă cu cinci ani, iar reprezentanţii municipalităţii arădene afirmă că în tot acest timp s-a constatat că au un consum chiar mai mic decât cel indicat de către producător, care susţine că sunt printre cele mai economice tramvaie din lume.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.