Ziarul electronic al arădenilor

Toţi elevii din municipiul Arad se întorc, începând de luni, la şcoală

Toţi elevii din municipiul Arad se vor întoarce la cursuri în şcoli, începând de luni, după ce, vineri, rata incidenţei cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut sub 1 la mie, a anunţat Prefectura Arad.

„Ca urmare a scăderii, în municipiul Arad, a incidenţei cazurilor COVID-19 la 1.000 de locuitori sub pragul 1, începând de luni, 17 mai, toţi elevii vor participa la cursuri în sălile de clasă şi nu în sistem online“, a transmis, vineri, Prefectura Județului Arad.

De asemenea, conform sursei citate, în urma expirării termenului de 14 zile în care municipiul Arad s-a aflat în situaţia aplicării măsurilor de restricţie aferente intervalului 1,5 – 3 la mie, începând de sâmbătă, 15 mai, gradul maxim de ocupare, la interior, al restaurantelor, sălilor de spectacol şi al sălilor de jocuri de noroc va creşte la 50%.

„Ţinând cont de declaraţiile apărute în spaţiul public, după apariţia în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern care va conţine măsurile de relaxare anunţate, dacă va fi nevoie, CJSU Arad se va întruni pentru adaptarea situaţiei la nivelul judeţului în funcţie de noile prevederi“, a mai transmis Prefectura.

Vineri, municipiul Arad are o incidenţă de 0,99 cazuri la o mie de locuitori.

În judeţ, doar două localităţi mai au incidenţă peste 3 la mie, respectiv Şiştarovăţ (10,34) şi Semlac (3,28). Incidenţă cuprinsă între 1,5 şi 3 la mie au cinci localităţi: Pleşcuţa (2,81 la mie), Archiş (2,65), Dezna (2,61), Zimandu Nou (2,16) şi Hăşmaş (1,63).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.