Ziarul electronic al arădenilor

TOP activități de făcut în România toamna

Toamna nu reprezintă doar perioada de tranziție dintre căldură covârșitoare a verii și frigul aprig al iernii și, contrar aparențelor, nu oferă doar ploi și melancolie. Ar trebui să ne considerăm norocoși că România ne oferă o climă temperat continentală și că putem să ne bucurăm de patru anotimpuri distincte, fiecare oferindu-ne experiențe diferite și la fel de frumoase pe tot parcursul anului.

În România, minunea toamnei se arată începând cu mijlocul lunii octombrie, când frunzele încă împodobesc copacii, însă și-au schimbat culorile într-o gama uimitoare de maro, roșu, portocaliu și galben, iar bucuria de a trăi nu da semne de oboseală. Deși toamna nu este un anotimp preferat marea majoritate a oamenilor, există activități nenumărate de care să te bucuri pe întreagă ei perioada, majoritatea incluzând petrecerea timpului în natură colorată!

Aventuri în munții românești

România este o destinație extraordinară pentru plimbări, drumeții și trasee montane. Mai mult de jumătate din țară noastră este acoperită de Munții Carpați, care înconjoară regiunea Transilvania. În drumețiile din munții României, vei descoperi peisaje neatinse, o fauna bogată ascunsă în păduri vaste și sate tradiționale încă neatinse de lumea modernă.

Opțiunile de drumeții și alpinism oferite de munții românești sunt infinite. Dacă îți dorești priveliști pitorești, alege un traseu în Parcul Natural Apuseni, Parcul Național Piatra Craiului, sau pe dealurile din afară Sibiului, dacă cauți ceva de intensitate mai ușoară. Dacă ești în căutarea unei provocări și ești mai experimentat în drumeții, ia în considerare Munții Făgăraș, Piatra Craiului, Bucegi sau Retezat.

Desigur, că și multe drumeții, traseele montane din munții României nu sunt mereu ușoare și vin cu riscuri, deci asigura-te că ești mereu echipat corespunzător, apelezi la ghizi autorizați pentru trasee foarte dificile și că planifici cu atenție drumeția, verificând constant vremea.

Admiră peisajele de pe celebrele drumuri dintre munți

Munții Carpați oferă unele dintre cele mai uimitoare priveliști, în special toamna. În România, există două drumuri binecunoscute, care se află la mare altitudine și care oferă priveliști absolut spectaculoase, si anume: Transfăgărășan și cel mai înalt drum din România, Transalpina, pe care merită să conduci cel puțin o dată în viață.

Dacă alegi să parcurgi oricare dintre acest drumuri minunate, poți să te oprești la Sibiu, orașul medieval care este mai deosebit toamna sau în fosta capitală cultural europeană Cluj-Napoca. Dacă te întrebi de activitati Cluj, nu trebuie să te îngrijorezi că nu vei avea ce să faci. Orașul prinde viață în special toamna, fiind ținut vibrant de către studenții care se întorc în octombrie, perioada în care se reiau o multitudine de activități.

Din munți spre Dunăre

O excursie la Cazanele Dunării este o idee minunată de toamna, când priveliștea este și mai impresionantă. Cazanele Dunării unde Dunărea traversează Carpații până în Parcul Natural Porțile de Fier. Un obiectiv turistic pe care nu trebuie să-l ratezi este cu siguranță stânca unde este sculptat portretul domnitorului dac Decebal.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.