Ziarul electronic al arădenilor

TOP 4 motive pentru care merită să alegi o minivacanță în România pe timp de pandemie

Mulți dintre cei cărora le face plăcere să călătorească sunt obișnuiți să viziteze țările străine, să aibă parte de aventuri pe alte continente și apoi să se întoarcă în România cu bateriile încărcate. Însă, datorită pandemiei, călătoriile înspre locațiile îndepărtate nu sunt posibile.

Ce este de făcut în această situație? Alegerea unei locații din România pentru o minivacanță!

Iată 4 motive pentru care să alegi un loc din România pe care să îl vizitezi:

     1. Ai nevoie de un buget mai mic

Bineînțeles, bugetul îți va fi afectat de metoda de transport și locul în care alegi să te cazezi. În funcție de stilul tău de călătorie, poți alege să mergi cu trenul (poți ajunge din Arad aproape oriunde în țară!), cu autocarul, cu mașina sau chiar cu avionul.

În ceea ce privește cazarea, probabil deja ești obișnuită să cauți cele mai bune oferte pe internet și să o alegi pe cea care ți se potrivește. Înainte să rezervi o cameră, întreabă-i pe prietenii sau rudele care locuiesc în zona pe care vrei să o vizitezi dacă nu au posibilitatea să te primească la ei timp de câteva seri. Cel mai probabil vor accepta și se vor asigura că ai parte de tot ce ai nevoie. În plus, vei avea astfel ocazia să petreci timp cu prietenii care nu mai locuiesc în același oraș cu tine!

     2. Poți pleca într-o vacanță în fiecare weekend

Datorită faptului că nu este la fel de costisitor să călătorești în țară, precum ar fi dacă ai călători în Europa, poți avea parte de mai multe experiențe frumoase. Dacă te trezești „cu noaptea în cap”, vei putea lua prânzul în cel mai chic bistro din Transilvania sau poți vedea asfințitul la malul Mării Negre. Dacă ai avut o săptămâna grea la muncă, te poți destinde peste weekend în orice locație alegi și vei scăpa astfel de stresul acumulat la job (poți citi aici alte 5 metode prin care scapi de stres). Ai de ales dintre nenumărate destinații unde vei ajunge în maximum câteva ore.

     3. Aduni multe amintiri și poze frumoase

Toți cei care călătoresc devin, cu timpul, fotografi amatori. Ei pozează totul, de la obiectivele turistice, la mâncarea și paharul de vin dintr-un restaurant. Evident, atunci când cineva te pozează pe tine, trebuie să te integrezi cât mai bine în „peisaj”. Atunci când vei călători prin România, recomandarea este să porți o ie de pe Ienațională.ro și pozele cu tine în vor fi cu mult mai autentice. Pe lângă poze frumoase, cu siguranță vei primi multe complimente pentru alegerea ta vestimentară!

    4. Vei ajuta economia locală

După cum cu siguranță ți-ai dat seama, turismul a avut mult de suferit în ultimele luni. Pentru micile afaceri, fiecare client contează în această perioadă pentru a reuși să se mențină pe linia de plutire. Poți contribui mult la economia locală dacă alegi să te plimbi prin orașele românești și dacă îi încurajezi și pe alții să o facă. Cele mai multe afaceri iau extra măsuri de siguranță pentru a garanta că puținii clienți care le trec pragul nu au motive să se îngrijoreze.

Așadar, plănuiește o minivacanță chiar pe weekendul următor. Poți aduna experiențe și amintiri frumoase chiar pe timp de pandemie. Există o sumedenie de locuri în țara noastră care așteaptă să fie descoperite!

sursa foto: shutterstock.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.