Ziarul electronic al arădenilor

TOP 4 greseli pe care ar trebui sa le eviti atunci cand construiesti o casa

Faptul ca iti construiesti propria casa poate avea o multime de avantaje. Tu decizi structura, compartimentarea si multe alte lucruri pana la cele mai mici detalii si poti obtine acel aspect pe care ti l-ai dorit dintotdeauna.

Practic esti doar la un pas in a-ti construi casa de vis, insa exista anumite greseli pe care le poti face fara sa-ti dai seama, iar ulterior acestea pot crea anumite neplaceri.

Iata la ce trebuie sa fii atent atunci cand iti construiesti casa si care sunt greselile pe care ar trebui sa le eviti

  1. Alegi constructorul nepotrivit

Alegerea necorespunzatoare a constructorului poate reprezenta cea mai mare greseala. Acesta va fi responsabil de ridicarea casei in care probabil iti vei petrece restul vietii asa ca nu vei putea risca, alegand pe oricine. Persoana cu care urmeaza sa colaborezi trebuie sa fie entuziasta, incantata de proiect, comunicativa si disponibila. Verifica referintele, citeste recenzile si intereseaza-te asupra proiectelor pe care deja le-au realizat. De asemenea este bine sa compari ma multi constructori si sa le adresezi intrebarile care te intereseaza.

      2. Nu te documentezi

Multi oameni atunci cand isi construiesc o casa nu au neaparat o idee clara asupra a ceea ce isi doresc. De aceea ar trebui sa participi la diverse workshopuri, sa rasfoiesti reviste tematice, sa privesti videoclipuri online sau chiar sa vizitezi anumite case finalizate pentru a-ti forma o imagine generala in ceea ce priveste viitoarea ta locuinta. Chiar daca constructorul tau iti va propune anumite variante, este foarte posibil sa te simti coplesit.

     3. Alegi materialele gresite

Constructorii de case, tind de obicei sa aleaga cele mai bune materiale la cele mai avantajoase preturi. Insa nu te poti ghida la modul general pe aceste principii. Anumite materiale au preturi ridicate datorita calitatii, longevitatii, rezistentei si aspectului, aspecte care ar trebui sa te convinga sa le alegi.

Totodata, este posibil ca cel care constuieste casa sa scape din vedere anumite detalii care constau in materiale de protectie in timpul lucrului. De exemplu folia de protectie temporara, precum Protectapeel de la Feyro.ro este utilizata incepand de la pardoseli pana la ferestre si usi, pentru protectia lor pe intreaga durata a constructiei. Asa ca este bine sa te asiguri ca dispui de toate materialele necesare pentru un proces fara probleme si ca acestea sunt alese corespunzator.

     4. Nu esti realist

Cand vine vorba de construirea propriei case cu siguranta ai o multime de idei, insa trebuie sa te gandesti cate dintre acestea sunt si realizabile, deoarece in anumite situatii esti conditionat. Trebuie sa fii realist in privinta bugetului, pentru ca in functie de ceea ce iti doresti, costurile se pot schimba si varia in mod constant, putand chiar sa depasesti bugetul pe care ti l-ai propus initial.

Fii realist in ceea ce priveste timpul, deoarece casele nu se construiesc peste noapte ci totul depinde de programul celor implicati si de lucrurile care intervin pe parcurs. Totodata fii realist asupra a ceea ce poti si nu poti face in casa, avand in vedere ca pot exista anumite restrictii si probleme structurale de luat in considerare.

In concluzie, daca vrei sa-ti construiesti casa de vis trebuie sa te gandesti la anumite aspecte pe care e bine sa le iei in considerare inainte de a incepe. Alege un constructor sau o firma de incredere, documenteaza-te asupra acesteia, creează-ti o imagine de ansamblu a cea ce iti doresti si fii dispus sa te adaptezi pe parcurs. In acelasi timp, alege materialele corespunzatoare pentru a evita anumite neplaceri si fii realist asupra constructiei.

sursa foto: Unsplash.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.