Ziarul electronic al arădenilor

Tips&tricks: Cum poți face dormitorul să pară mai mare?

Te-ai săturat să cauți idei de amenajare a dormitorului și să dai doar peste designuri care se pot preta încăperilor foarte mari, în stil american? Recunoaștem, și pe noi ne enervează.

De aceea am adunat pentru tine în rândurile de mai jos cele mai bune idei și trucuri pentru a face un dormitor să pară mult mai mare decât este în realitate. Sau măcar să îl putem percepe astfel.

Văruiește în culori deschise

Nuanțele deschise au un secret pe care trebuie să îl aplici ori de câte ori ai de amenajat o cameră îngustă. Ele reflectă lumina, făcând întreaga încăpere să pară mai spațioasă. La polul opus, culorile închise vor absorbi lumina și te vor face să te simți constrâns între cei patru pereți. Dacă albul nu este culoarea ta preferată, mergi pe nuanțele pastel, care au un efect calmant și se pretează de minune unui dormitor primitor.

De asemenea, nu îți recomandăm nici mobilierul închis la culoare pentru un dormitor micuț, din aceleași considerente. Altfel, o comodă pentru dormitor neagră sau wenge, în loc să îți fie de folos, te va face să percepi tot spațiul ca fiind și mai înghesuit.

Lasă tavanul alb

Dacă alegi pentru pereți o culoare caldă, evită să o aplici și pe tavan. Lasă partea de sus a dormitorului cât mai aerisită, tocmai pentru că albul va deschide și mai mult spațiul. Dacă vrei să decorezi camera cu tablouri, agață-le de un singur perete și doar în partea de mijloc a acestuia, nicidecum până sus.

În schimb, poți folosi o bandă de LED-uri pe care să o montezi pe toată lungimea pereților, unde aceștia se îmbină cu tavanul, pentru un efect incredibil de frumos al designului încăperii, care va deschide și mai mult spațiul.

Folosește mobilier cu zonă de depozitare

Dacă patul tău nu are sertare, e cazul să investești într-o piesă de mobilier de acest tip. Cu cât mai multe locuri de depozitare în spații pe care oricum nu le foloseai pentru altceva, așa cum este partea de jos a patului, cu atât mai bine.

Vei avea loc suficient pentru a stoca hainele de iarnă sau pe cele de vară în extrasezon, vei putea depozita pături, perne sau lenjerie de pat ori alte lucruri de care nu vrei să te desparți, dar care îți sunt folositoare într-o anumită perioadă a anului.

Umple camera de oglinzi

Oglinzile sunt soluția perfectă pentru a da impresia unui spațiu mai larg decât cel real. De aceea, din ce în ce mai mulți designeri de mobilier au adoptat acest element, pe care l-au introdus în mai toate piesele care ne-ar fi de folos în dormitor. Iar dacă pe șifoniere suntem deja obișnuiți să vedem oglinzi atașate, cum ar fi să ai un pat pe tăblia căruia să troneze o oglindă generoasă?

Profită de spațiul pe verticală

Într-un dormitor mic, rafturile sunt cheia unei amenajări eficiente. De ce să nu te folosești de spațiul de deasupra patului, când ai suficient la dispoziție? Acolo poți așeza cărțile sau obiectele decorative, în vreme ce deasupra șifonierului te mai poți bucura de o grămadă de loc pentru depozitare.

Folosește surse de lumină mici

În loc să folosești în dormitor o singură sursă de lumină, și anume o lustră montată în centrul camerei, poți alege să luminezi dormitorul cu ajutorul unor veioze mici. Sursele de lumină orientate în diferite direcții vor crea impresia unui spațiu mai vast, în timp ce atmosfera va fi una cum nu se poate mai intimă. Deasupra patului poți monta o instalație de lumini sau o bandă de LED-uri, care vor completa peisajul primitor.

Sperăm că ideile noastre îți vor fi de folos, iar amenajarea dormitorului tău mic va fi acum o reală plăcere.

sursa: Vivre

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.