Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Terenuri agricole și un drum comunal, inundate la Minișel

Mai multe terenuri agricole, dar și drumul comunal din satul Minișel, comuna Tauț, au fost inundate, luni, după ce Valea Jigoviței s-a revărsat în urma unei ploi torențiale.

Aceași situație a fost și în satul Minișul de Sus, care aparține tot de comuna Tauț.

Autoritățile locale, dar și oamenii din zonă, au intervenit pentru decolmatarea văii și au adunat resturile aduse de torenți pentru a elimina barajele create și pentru a se retrage apa de pe terenurile inundate.

Meteorologii au emis, luni, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de averse, vijelie şi descărcări electrice, care a vizat și zona Tauț.

Avertizarea a fost făcută în jurul orei 15.00 și a vizat localitățile Gurahonţ, Almaş, Bârzava, Tauţ, Petriş, Chisindia, Brazii şi Şilindia.

O viitură a provocat pagube, luni după-amiază, și în comuna arădeană Chisindia, cel mai afectat fiind satul Păiuşeni, unde apa a ajuns până la 2,5 metri în unele locuri, fiind afectate mai multe gospodării, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a trimis pompieri militari pentru a-i ajuta pe localnici.

foto: Dorin Vasonan/Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”

UPDATE:

„La solicitarea autorităților, militarii Batalionului 191 Infanterie «Colonel Radu Golescu» au răspuns prompt în sprijinul cetățenilor din comuna Tauț, județul Arad, afectați de inundații, asigurându-le apă potabilă și alimente“, au transmis reprezentanții Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu“.

 

UPDATE O viitură a provocat pagube în comuna Chisindia. Satul Păiușeni, cel mai afectat

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.