Ziarul electronic al arădenilor

Terapie cu câini, pentru persoanele private de libertate din Penitenciarul Arad

Preocupați de compasiune și reabilitare, începând cu luna iulie 2023, Penitenciarul Arad a început o călătorie extraordinară cu scopul de a transforma vieți.

Ca o instituție responsabilă angajată în schimbare pozitivă a semenilor noștri, anunțăm cu mândrie lansarea programului Terapia asistată de animale pentru persoanele private de libertate – modulul I Terapie cu câini, realizat în colaborare cu Asociația Adopții de 4pezi Arad și cu sprijinul Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Arad, al Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din ANP, al Școlii de Dresaj Canin CoSTYLE și al Asociației de întrajutorare – Tierschutz Verein Rosi.

Penitenciarul Arad a primit recent trei cățeluși adorabili, dar vulnerabili, salvați din situații dificile. Aceste suflete nevinovate, fiecare având propria poveste, au devenit catalizatori pentru o transformare remarcabilă în cadrul zidurilor penitenciarului. În colaborare cu un grup selectat de deținute, a fost creată o oportunitate pentru ambele părți de a experimenta vindecarea, creșterea și regăsirea de sine.

Premisa fundamentală a acestei inițiative este de a promova o relație pozitivă între oameni și câini, recunoscând impactul profund pe care astfel de legături îl pot avea asupra stării emoționale. Având ca principiu că fiecare viață merită o a doua șansă, se crede că și câinii, la fel ca oamenii, pot prospera atunci când li se oferă dragoste, grijă și antrenament adecvat.

Sub supravegherea atentă a uneo echipe dedicate, deținutele au asumat rolul crucial de a îngriji și antrena aceste suflete tinere. Prin această experiență, li se oferă o oportunitate de a crește nivelul de responsabilitate, abilitățile de comunicare și conexiunile empatice cu ceilalți. Prin grija acordată acestor cățeluși salvați, ele își dezvoltă propria capacitate de iubire, compasiune și reabilitare. Totodată, cățelușii au posibilitatea de a beneficia de un program de dresaj de bază.

Programul nu beneficiază doar deținutele, ci crește semnificativ șansele ca acești cățeluși adorabili să găsească un cămin permanent. Prin antrenament riguros și socializare, acești câini dobândesc abilitățile necesare pentru a deveni companioni bine educați și iubitori. Deținutele joacă un rol crucial în această transformare, folosind timpul petrecut în detenție pentru a influența pozitiv viețile acestor câini.

Legătura care se formează între deținute și câini depășește cuvintele. Iubirea necondiționată, loialitatea și încrederea pe care le împărtășesc servesc ca o rază de speranță în mijlocul provocărilor detenției.

Penitenciarul Arad adresează recunoștință asociațiilor și instituțiilor din comunitatea locală pentru sprijinul acordat și pentru acceptarea acestei inițiative inovatoare. Să ne amintim că compasiunea nu cunoaște limite. Investind în bunăstarea acestor câini și a deținutelor, promovăm o societate construită pe empatie, înțelegere și a doua șansă. Sperăm ca acest program să inspire pe alții să abordeze mijloace neconvenționale de reabilitare și să creeze o lume în care compasiunea și regăsirea de sine domnesc.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Penitenciarul Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.