Ziarul electronic al arădenilor

Te gândești să îți reamenajezi bucătăria? AFLĂ cum poți redecora fără să scapi din vedere cele mai noi tendințe

Cele mai recente statistici arată că românii își renovează locuința cel puțin o dată la 10 ani. Însă există destul de multe persoane care preferă să amenajeze doar o singură încăpere, dacă bugetul este stabilit în acest sens.

Cei care vor o schimbare de peisaj pentru bucătărie pot citi rândurile următoare și descoperi câteva dintre tendințele actuale în materie de redecorare.

Cum poți schimba decorul bucătăriei, cu câteva sfaturi la îndemână

  • Începe cu refacerea pereților

Dacă te-ai săturat de aceeași culoare a pereților din bucătărie, acum este momentul să o schimbi. Începe așadar renovarea acestei încăperi cu elementele esențiale, ținând cont de faptul că în bucătăriile moderne nu se mai montează faianța de sus până jos, iar culorile recomandate sunt alb, crem și tonuri de gri deschis.

În plus, poți amplifica spațiul montând și gresie în nuanțele alese pentru faianță. Cât privește pereții pentru care nu mai este nevoie de faianță, poți folosi o vopsea lavabilă care să reziste împotriva umezelii.

  • Schimbă mobilierul

Odată schimbată culoarea pereților, poți trece la înlocuirea mobilierului vechi de bucătărie. Liniile minimaliste sau cele vintage se numără printre recomandările designerilor de interior, care mizează pe elemente de contrast, așa cum poate fi o insulă de gătit, în mijlocul bucătăriei, dacă spațiul permite.

Mai mult, poți opta pentru culori vesele, care să iasă în evidență față de tonurile alese pentru gresie și faianță. De asemenea, recomandarea este să achiziționezi mobilier cu posibilitatea de încorporare a electrocasnicelor din bucătărie, așa cum este aragazul sau mașina de spălat vase.

  • Înlocuiește electrocasnicele

Anumite electrocasnice de bucătărie au o durată lungă de viață, dacă sunt întreținute corespunzător și dacă sunt de marcă. Însă, în cazul în care unele încep să dea semne de uzură, este recomandat să le înlocuiești la momentul în care te ocupi de renovarea bucătăriei. Astfel, poți opta pentru o combină frigorifică Beko, de pe Altex.ro și să descoperi specificațiile tehnice oferite de producător pentru a avea garanția că vei achiziționa un lucru cu adevărat de folos.

  • Decorează conform personalității tale

Bucătăria este un loc de relaxare, unde gătitul și servirea mesei sunt principalele activități. Însă pentru a te bucura pe deplin de această încăpere te poți gândi la câteva elemente interesante de decor. Stativele pentru depozitarea paharelor și ceștilor de cafea, microplantele și recipientele pentru depozitarea condimentelor pot transforma o bucătărie obișnuită într-una cu adevărat interesantă. Iar ca să știi în cât timp e gata mâncarea, poți instala și un ceas de perete de mari dimensiuni.

  • Amenajează colțul tău de relaxare

Dacă bucătăria oferă suficient spațiu, poți monta și o canapea de două locuri, lângă masa de servit micul dejun. Există modele special fabricate pentru asemenea încăperi, drept urmare ai de unde alege dacă te decizi asupra amenajării unui loc cu adevărat special pentru tine.

În plus, tendințele sunt clare în această privință pentru că, o canapea de acest gen, nu poate decât să înfrumusețeze o încăpere precum bucătăria.

Așadar, se poate spune în concluzie că bucătăria poate fi reamenajată cu imaginație, creativitate și un buget deja stabilit. Ideile de mai sus îți pot fi de folos dacă vrei să schimbi decorul acestei încăperi și dacă vrei să aduci în plus de confort în casa ta, ținând cont totodată și de tendințele moderne.

sursa foto: Pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.