Ziarul electronic al arădenilor

Taxele şi impozitele locale pentru 2021 se vor putea plăti din 14 ianuarie, în municipiul Arad

Primăria Municipiului Arad, prin Direcția Venituri, anunță că începând de joi, 14 ianuarie, se vor putea achita taxele şi impozitele locale aferente anului 2021.

Conform Primăriei, în intervalul 4 – 13 ianuarie se va derula acțiunea de închidere/deschidere a anilor fiscali 2020/2021. „Din acest motiv activitatea de încasare va cuprinde doar taxele fără debit (taxe timbru, avize şi autorizaţiile de orice fel, amenzi de circulaţie și/sau parcare).

Din 14 ianuarie, arădenii au la dispoziţie următoarele modalităţi de plată: numerar, prin POS, respectiv plata online“, au precizat reprezentanții Primăriei Arad.

Plata cu numerar sau card bancar se poate face la toate casieriile Direcţiei Venituri: pe strada Mucius Scaevola nr. 11, pe Bulevardul Revoluţiei nr. 75, în incinta Palatului Cenad şi la sediul din Piaţa Fortuna.

Programul este de luni până miercuri, între orele 8.30 – 15.30, joi, între orele 8.30 – 17.30, iar vineri între orele 8.30 – 14.00.

Serviciul de încasare a impozitelor şi taxelor locale este disponibil şi la toate oficiile poştale din municipiu.

„Plata prin POS rămâne una dintre cele mai sigure metode de plată a dărilor locale. La efectuarea tranzacţiei nu se percepe comision suplimentar, securitatea datelor este 100% asigurată, iar contribuabilul este scutit de grija buzunarelor pline de numerar. O altă metodă rapidă și modernă de plată a  taxelor,  impozitelor sau amenzilor este  prin intermediul staţiilor de plată SelfPay. Nu mai puțin de 45 stații de plată se găsesc în municipiu amplasate în supermarketuri, centre comerciale, benzinării sau magazine de proximitate.  172 de plăți au fost făcute anul trecut prin intermediul stațiilor SelfPay, suma încasată fiind de 37.473 lei. De departe una dintre cele mai comode metode de plată a taxelor şi impozitelor locale este cea online. În contextul pandemiei de coronavirus, aceasta este cea mai recomandată în 2021“, se arată într-o informare a Primăriei Arad.

Pentru a plăti online taxele şi impozitele locale, intraţi pe  pagina de internet a Primăriei Municipiului Arad, www.primariaarad.ro şi accesaţi Platforma de contact a Direcţiei Venituri – Plăteşte online.

„Plățile online câştigă tot mai mult teren în Arad. În 2020, numărul lor a crescut semnificativ.  Mai exact 26.418 plăți au fost efectuate online numai anul trecut,  cu  aproape 40% mai mult decât în 2019. Sumele încasate astfel la bugetul local se ridică la peste 15 milioane de lei, cu circa 43% mai mult ca în anul precedent. Vă reamintim că, începând de anul trecut, se acordă o bonificație de 10 procente celor care plătesc cu anticipaţie impozitele pentru terenuri, clădiri și mijloace de transport“, au mai precizat reprezentanții administrației locale.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.