Ziarul electronic al arădenilor

Târgul de Crăciun de la Arad, deschis din 4 decembrie. Mii de copii vor primi cadouri

Târgul de Crăciun de la Arad se va deschide, anul acesta, la data de 4 decembrie, iar în următoare zi va fi aprins iluminatul festiv în oraș și luminițele din Bradul de Crăciun care va fi amplasat pe platoul din fața Primăriei.

„Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură, se pregătește pentru o nouă ediție a Târgului de Crăciun, care își va deschide porțile în data de 4 decembrie. Târgul de Crăciun, ediția 2021, se va desfășura în trei zone: platoul din fața Palatului Administrativ, strada Romul Veliciu și Parcul «Mihai Eminescu». Ca în fiecare an, pe platoul din fața Primărie va fi amplasat tradiționalul brad, care, și în acest an, va fi unul natural, la fel ca și ceilalți 11 de dimensiuni mai mici împodobiți în cartiere. Pentru brazii din acest an, municipalitatea va fi nevoită să achite doar transportul din județul Alba, până în municipiu“, a anunțat Primăria Municipiului Arad.

Conform autorităților, ca o noutate, anul acesta, în fața Primăriei va fi amenajat un loc special pentru cei mici. „Este vorba despre Christmas Land, o decorațiune de mari dimensiuni, iluminată, ce va reproduce un peisaj de la Polul Nord, urși polari, reni oameni de zăpadă și un iglu“, se arată într-o informare a Primăriei.

Cea de-a doua zonă a târgului va fi amenajată pe strada Romul Veliciu, unde vor fi montate căsuțe destinate comercializării cadourilor și decorațiunilor specifice sărbătorilor de iarnă. Un număr de aproximativ 40 de agenți economici, 90 la sută dintre ei din municipiul și județul Arad, au solicitat și vor primi spații pentru comercializarea produselor la târg.

Cea de-a treia zonă va fi în Parcul „Mihai Eminescu“, în zona din jurul Crucii Martirilor, unde, pe lângă căsuțele cu produse culinare, dulciuri și vin, va fi amplasată o mică scenă, unde, în serile de vineri, sâmbătă și duminică, vor avea loc concerte de colinde și cântece de iarnă.

Târgul de Crăciun va fi deschis până în 10 ianuarie 2022 și va avea următorul program:

– de luni până joi: între orele 13.00 – 21.00

– de vineri până duminică: între orele 11.00 – 21.00

Ca în fiecare an, în seara zilei de 5 decembrie, iluminatul festiv în oraș și luminițele din bradul de Crăciun vor fi aprinse de municipalitate, ocazie cu care, în centrul Aradului, va fi așteptat și Moș Nicolae.

„Avem dorința să organizăm Târgul de Crăciun cu restricțiile care sunt impuse la nivel național în prezent și să sperăm că vor fi tot mai puține pentru a ne putea bucura pe deplin de acest eveniment. Strada Romul Veliciu, platoul din fața Palatului Adminstrativ și parte din Parcul «Mihai Eminescu» vor fi cu căsuțe, încercând astfel să mulțumim toți comercianții. În 5 decembrie vrem să aprindem luminițele din tradiționalul brad din fața Primăriei. Moș Nicoale vine și anul acesta, dar, evident, că restricțiile impuse nu ne mai permit să organizăm o ceremonie festivă așa cum procedam anii anteriori.  Aceasta nu înseamnă că cei mici nu vor primi cadouri. Am pregătit 5.000 de pachețele pentru copiii din grădinițe și 600 pentru copiii cu situații speciale din clasele primare.

Amplasăm o mică scenă în Parcul «Mihai Eminescu» unde dacă, va fi posibil și vremurile ne vor permite, vom avea și mici concerte, pentru a crea o atmosferă cât mai plăcută. Am mai dispus ca iluminatul de sărbători să nu fie doar în zona centrală, ci, pe cât posibil, să-l extindem și pe arterele principale din cartiere. Un proiect pilot pe care vrem să-l dezvoltăm anul viitor, când sperăm că vom fi fără mască, dar cu zâmbete”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.