Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Bancnote de 50 de euro contrafăcute au fost plasate de o grupare în cel puţin 15 oraşe din ţară, printre care și Arad.

Conform anchetatorilor, anul trecut, în judeţul Hunedoara, s-a constituit şi a acţionat în mod coordonat un grup infracţional organizat specializat în plasarea pe piaţă de bancnote false din cupiura de 50 euro, prin iniţierea de relaţii comerciale, care le permiteau plata cash cu bancnotele în litigiu, în special prin diferite achiziţii de produse de la persoane fizice, care postează anunţuri pe site-uri de profil. Cercetările au scos la iveală că membrii grupului infracţional organizat erau din Petroşani, însă au acţionat în oraşe unde puterea de cumpărare este superioară celei din Valea Jiului şi unde recunoaşterea lor de către persoanele vătămate să fie îngreunată. Astfel, în cursul anilor 2019 – 2020, membrii grupului infracţional au derulat multiple tranzacţii frauduloase, prin plasarea pe piaţă de bancnote false din cupiura de 50 euro, prin inducerea în eroare a unor vânzători de bună-credinţă din Timişoara, Arad, Oradea, Marghita, Oţelu Roşu, Caransebeş, Deva, Hunedoara, Alba Iulia, Cluj Napoca, Haţeg, Sibiu, Sebeş, Râmnicu Vâlcea şi Călăraşi. Activitatea era organizată pe două paliere, în sistem piramidal, sub coordonarea liderului care avea rolul procurării şi aprovizionării grupării cu bancnote contrafăcute, prin prisma conexiunilor avute cu o grupare de falsificatori din Italia.

Hoț prins într-un cabinetul medical

Un bărbat a fost prins într-un cabinet medical din municipiul Arad, unde a intrat cu intenția de a fura. IPJ Arad a informat că în noaptea de 10/11 iunie, în jurul orei 0.25, polițiștii de la Biroul Ordine Publică, aflați în serviciul de patrulare, împreună cu un echipaj al Poliției Locale, au surpins în flagrant delict un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Șiria, într-un cabinet medical de pe strada Blajului din municipiu. „Bărbatul, prin forțarea ușii de acces prin lovituri repetate cu piciorul, ar fi pătruns în incinta cabinetului medical, fiind depistat în timp ce scotocea printre bunurile aflate în interior, cu intenția de a fura“, se arată într-o informare remisă de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. Oamenii legii au precizat că în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru tentativă de furt calificat.

Arădean amendat de polițiștii locali

Un arădean care a fost suprins în timp ce deversa reziduuri provenite din diverse activități a fost amendat de polițiștii locali. „În urma multiplelor semnalări privind deversarea de deșeuri pe platforma de deșeuri menajere de pe strada Malul Mureșului, polițiștii locali au acționat în vederea depistării și identificării persoanelor care încalcă prevederile Legii nr. 211/2011, republicată, privind regimul deşeurilor. Astfel, în data de 10 iunie, la ora 21.00, agenții de poliție locală l-au surprins pe M.G.F., în vârstă de 34 de ani, care transporta cu o remorcă reziduuri provenite din diverse activități, respectiv polistiren expandat, plastic, scaune (care fac parte din categoria deșeurilor voluminoase), sârme și gunoi, pe care le-a deversat în zona respectivă, încălcând măsurile pentru protecţia mediului şi a sănătăţii populaţiei. „Pentru fapta sa, bărbatul a fost amendat cu 3.000 lei, iar ulterior acesta a curățat locul. Contravenientul și-a asumat consecințele faptei sale și a comunicat agenților constatatori decizia ca, în viitor, să contribuie la eliminarea în condiţii de siguranţă a deşeurilor care nu au fost valorificate“, se arată într-un comunicat de presă remis de DGPL Arad.

Un bărbat și-a agresat fiica minoră

Un bărbat din localitatea arădeană Vărșand este cercetat penal pentru că și-a agresat fiica, pe numele agresorului fiind eliberat și un ordin de protecție provizoriu. Într-o informare remisă, în cursul zilei joi, de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, se arată că polițiștii de la Secția 3 Rurală Chișineu Criș au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat în vârstă de 35 ani, din Vărșand, care și-a agresat fiica de 16 ani. Conform informațiilor transmise de polițiști, în acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.