Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Câteva sute de familii din municipiul Arad, dar şi mai multe instituţii publice, nu vor avea căldură şi apă caldă miercuri, după ce la o magistrală a CET Hidrocarburi a fost descoperită, o avarie, scurgerea fiind izolată provizoriu, până la efectuarea reparaţiilor în ziua următoare.

Purtătorul de cuvânt al CET Hidrocarburi Arad, Marina Plaveţi, a declarat, pentru Agerpres, că avaria la magistrala de agent termic a fost descoperită marţi dimineaţă, iar echipele de muncitori au intervenit pentru a izola scurgerea de apă în subteran. Conducta va fi însă reparată abia miercuri, când va fi întreruptă furnizarea apei calde şi a căldurii din sistemul centralizat, pe tot parcursul zilei. „Lucrările sunt estimate să dureze zece ore, între 8.00 şi 18.00. Este vorba de magistrala II a reţelei de agent primar de pe bulevardul Dragalina. Abonaţii afectaţi sunt consumatorii arondaţi punctelor termice PT 19, PT Paroşeni, PT Teatru, PT 23 şi modulele din zona unitară Centru 2 – strada Eroul Necunoscut şi Calea Romanilor“, a declarat reprezentanta CET Hidrocarburi.

Depistați în trafic cu bunuri furate

Polițiștii din orașul Ineu cercetează doi bărbați pentru furt. În cadrul unei acțiuni, polițiștii au oprit, în trafic, un autoturism care se deplasa pe raza orașului Ineu, în care se aflau doi bărbați,  de 54 de ani și 31 de ani. În urma controlului autoturismului au fost depistate mai multe bunuri, respectiv ciocolată și fructe kiwi, pe care cei doi le-ar fi sustras din incinta unui magazin de pe raza orașului Sebiș. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că cei doi ar mai fi sustras, în data de 31 ianuarie, mai multe conserve de pește din incinta unui magazin de pe raza localității Ineu. Conform IPJ Arad, cei doi bărbați sunt cercetați pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt, fiind continuată documentarea activității infracționale a acestora.

Acțiune a polițiștilor în piețe

Două acțiuni au fost desfășurate de polițiștii arădeni în Piața Auto și Piața Obor, pentru depistarea agenților economici și persoanelor fizice care nu respectă legislația privind actele de comerț. În urma activităților desfășurate au fost constatate 4 infracțiuni privind nerespectarea dreptului de proprietate intelectuală, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 25.000 de lei, conform Legii 12/1990 (privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite) și 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 de lei conform OUG 28/1999 (privind obligația de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale). De asemenea, a fost indisponibilizată suma de 1.761 de lei, în vederea continuării cercetărilor. În Piața Obor au fost depistați 4 bărbați, din Arad, în timp ce comercializau produse de îmbrăcăminte care purtau însemnele unor mărci înregistrate, fără a prezenta elementele de siguranță ale produselor originale, susceptibile a fi contrafăcute. Pe numele celor 4 bărbați au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Exercițiu ISU la Sectia Pneumologie

Detașamentul de Pompieri Arad a executat, marți, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la Sectia Clinică de Pneumologie din cartierul Grădiște. Conform ISU Arad, scenariul exercițiului a presupus un accident cu victime multiple în curtea unității medicale și a fost instituit Planul Roșu de intervenție la nivelul județului Arad. „La exercițiu au participat o autospecială de accidente colective și salvări urbane, o autospecială CBRN, două autospeciale SMURD, o autospecială de descarcerare și una de stingere, grupa operativă a ISU Arad, echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean și un echipaj a IJJ Arad. „Exercițiul a fost organizat de Serviciul de Pregătire a Intervenției și Reziliența Comunităților din cadrul ISU Arad“, au precizat reprezentanții ISU Arad.

Etiopian depistat la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au depistat un cetăţean din Etiopia, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos. Poliţiştii de frontieră au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în cadrul căreia au depistat, la aproximativ 300 m de graniţa cu Ungaria, un bărbat care nu îşi justifica prezenţa în zonă şi nu vorbea limba română. Cel în cauză nu poseda documente de identitate, astfel că poliţiştii de frontieră l-au condus la sediul Sectorului PF Turnu pentru cercetări. S-a stabilit că persoana în cauză este un tânăr din Etiopia, în vârstă de 26 de ani, care a intrat legal în ţară în baza paşaportului personal și a unei vize valabile. Tânărul a declarat că intenţiona să ajungă în Franţa, pentru a-şi găsi un loc de muncă, însă nu poseda viză Schengen, fapt pentru care a încercat să treacă frontiera ilegal, pe jos.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.