Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi cetăţeni iranieni aflaţi într-un tren internaţional au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Curtici, când voiau să iasă din ţară folosind paşapoarte false braziliene, pentru care au plătit 16.000 de euro.

Cei doi iranieni se aflau în trenul care circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Budapesta, care a fost verificat în PTF Curtici. „S-au prezentat două persoane, una de sex masculin, iar alta de sex feminin, care la controlul de frontieră au prezentat paşapoarte ce aveau însemnele autorităţilor din Brazilia. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Iran, în vârstă de 35, respectiv 40 de ani, care au declarat că au obţinut documentele în schimbul sumei de 8.000 de euro de persoană, de la un cetăţean necunoscut, în timpul în care se aflau în Turcia“, a informat Poliția de Frontieră. Cei doi sunt cercetaţi pentru uz de fals şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetat pentru violență

Un bărbat din Gurahonț este cercetat penal, după ce și-a agresat fizic soția, pe numele acestuia fiind emis și un ordin de protecție provizoriu. Conform informațiilor transmise, marți, de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, în ziua de 28 aprilie, polițiștii din cadrul Secției 10 Rurală Gurahonț au fost sesizați despre un scandal în familie, la un imobil din această localitate. Din cercetări a reieșit că un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Gurahonț, pe fondul unui conflict spontan, și-ar fi agresat fizic soția. Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, cercetările fiind continuate într-un dosar penal, întocmit pentru violență în familie“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad.

Acțiune preventivă, în municipiu

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică, împreună cu cei de la Biroul Rutier, de la Secția 1 din cartierul Aurel Vlaicu și de la Secția 2 din cartierul Micălaca, au desfășurat, în noaptea de 29/30 aprilie, o acțiune preventivă pe raza de competență, cu scopul reducerii riscului rutier. În cadrul activităților au fost legitimate 130 de persoane și verificate 124 de autovehicule, fiind aplicate 33 de sancțiuni contravenționale la regimul circulației rutiere, în valoare de aproximativ 8.100 de lei. De asemenea, au fost reținute două permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare. „Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară continuu, atât în municipiu, cât și în județ“, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Migranți depistați la ,,frontiera verde”

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat 5 cetăţeni din Sri Lanka care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria pe la ,,frontiera verde”. „Poliţiştii de frontieră au observat, în apropierea liniei de frontieră, în timpul exercitării acțiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, un grup de persoane care se deplasa pe jos în direcția statului vecin. S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau persoanele și interceptarea acestora. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt 5 cetățeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 27 și 40 de ani, intrați legal în România“, a informat Poliția de Frontieră. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.