Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei persoane din Berechiu sunt cercetate penal pentru că au aruncat cuie pe un drum din localitate, pentru a distruge anvelopele vehiculelor.

Biroul de presă al IPJ Arad a informat că, în urma investigațiilor efectuate de polițiștii din orașul Chișineu-Criș, au fost identificați trei bărbați de 23, 25 și 36 de ani, din Berechiu, care, în perioada 20 februarie – 13 martie, ar fi aruncat în mod repetat pe un drum public din localitate, cuie îndoite și ascuțite, confecționate artizanal, distrugând astfel anvelopele mai multor autovehicule. „În baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați magistraților de la Judecătoria Chișineu-Criș, cu propunerea luării de măsuri preventive“, au transmis reprezentanții IPJ Arad. Cercetările sunt continuate de polițiști într-un dosar penal, întocmit pentru distrugere.

Amendate pentru cojile de semințe

Polițiștii locali din Arad au constatat și sancționat mai multe fapte de încălcare a prevederilor legale, în domeniul ordinii publice. „Astfel, în urma semnalării unui cetățean, echipajul aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu a surprins în cartierul Grădiște, în parcul situat pe strada Petru Rareș, două femei care, după ce și-au luat copiii de la grădinița din zonă, pălăvrăgeau mâncând nestingherite semințe, aruncând cu indolență cojile pe jos, sub ochii micuților, care se jucau în parc. Agenții de poliție locală au sancționat fapta constatată, aplicând totodată măsura complementară a aducerii zonei afectate la starea inițială, obligând cele două contraveniente să curețe locul respectiv. În mod similar au procedat polițiștii locali în situația constatării unui adăpost improvizat în zona podului care duce spre Ștrandul Neptun, persoanele responsabile de mizeria produsă pe domeniul public fiind sancționate, aplicându-se inclusiv măsura complementară anterior descrisă, în acest fel  asigurându-se curățarea domeniului public.

Acțiune preventivă în municipiu

Polițiștii din municipiul Arad, împreună cu cei din cadrul Secției 1 Rurală, au desfășurat, în ziua de 21 martie, o acțiune prevenivă cu scopul reducerii riscului rutier. Conform informațiilor transmise de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad, în cadrul activității au fost legitimate 86 de persoane și au fost verificate 82 de autovehicule, fiind aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, la regimul circulației rutiere, în valoare de aproximativ 19.000 de lei. Totodată, a fost reținut și un permis de conducere. „Aceste acțiuni au caracter continuu și se desfășoară permanent, atât în municipiu, cât și în județ“, se arată într-o informare remisă presei de IPJ Arad.

Muncă în folosul comunității

În ultima lună, polițiștii locali au supravegheat munca în folosul comunității efectuată de 20 de persoane: 6 beneficiari de venit minim garantat și 14 condamnați penal. Acțiunile de igienizare s-au desfășurat în zona de Nord-Vest a orașului, în Aradul Nou și în Cartierul Alfa, fiind salubrizate următoarele străzi: Splaiul Mureșului, Frații Neumann, Câmpul Liniștii, Cometei, Putnei, Căminului, Remus, Moise Rișcuția, Pelinului, Vasile Bogrea, Udrea, Caius Lepa, Păstorului, Grădinarilor, Meșterul Manole, Codrului, Corbului, Fluturilor, Sever Bocu, Predeal, Ioan Fluieraș.  În urma activităților menționate au fost colectate 30 de tone de deșeuri menajere, care au fost ridicate de pe domeniul public de operatorul de salubrizare. „Munca în folosul comunității în cazul asistaților social este obligatorie pentru cei apți de muncă, iar neîndeplinirea acestei obligații, duce la încetarea acordării ajutorului social“, a informat DGPL Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.