Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat a fost arestat preventiv, fiind acuzat de trafic de droguri, după ce polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare în orașul Lipova.

„În perioada 20 ianuarie – 6 februarie, polițișții de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au desfășurat o acțiune în localitatea Lipova, pentru combaterea săvârșirii faptelor de trafic de droguri de risc și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse, știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive“, a informat IPJ Arad. Astfel, au fost efectuate două percheziții domiciliare, 6 persoane fiind conduse la audieri. Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2022 – februarie, un bărbat ar fi deținut și comercializat, fără drept, mai multor persoane, droguri de risc și substanțe psihoactive. Totodată, persoana bănuită și-ar fi pus la dispoziție propria locuință, pentru consumul substanțelor interzise“, a mai transmis IPJ Arad. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe numele său fiind emis, de magistrații de la Tribunalul Arad, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Incendiu la o casă din Arad

Pompierii militari de la Detașamentul Arad au intervenit miercuri, în jurul orei 9.15, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la coșul de evacuare al fumului la o casă situată pe strada Ady Endre din municipiul Arad. „La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul coșului de fum, cu posibilitate de propagare la acoperișul casei. Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să fie localizat și lichidat în limitele găsite. Din fericire nu s-au înregistrat victime“, se arată într-o informare remisă presei de ISU Arad.

Coloană de autocamioane

Sute de şoferi de autocamioane au aşteaptat, miercuri, să iasă din ţară prin principalele puncte de trecere a frontierei din judeţul Arad, iar înainte de Nădlac II, pe autostrada A1, s-a format o coloană lungă de aproximativ cinci kilometri. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru Agerpres, că un număr mare de TIR-uri s-au prezentat la frontieră într-un timp scurt. „În ultimele 24 de ore au ieşit din ţară, doar prin PTF Nădlac II, peste 1200 de automarfare. În acest punct se lucrează pe patru artere de control dedicate traficului greu, iar timpul de aşteptare pentru formalităţi este de aproximativ 150 de minute. Se înregistrează un număr mare de autocamioane prezente la verificările de la ieşirea din ţară în timp foarte scurt“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă. La Nădlac II, TIR-urile aşteaptau pe banda de urgenţă a autostrăzii, coloana fiind lungă de cinci kilometri. La Nădlac I era deschisă o arteră de control pentru traficul greu, iar şoferii aşteaptau aproximativ o oră pentru a trece graniţa în Spaţiul Schengen. La Vărşand, erau deschise două artere și se aşteapta cel puţin 30 de minute

Acțiune „fulger” la Sântana

Polițiștii din Sântana au desfășurat, la începutul acestei săptămâni, o acțiune de tip „fulger”, pe raza de competență, cu scopul reducerii riscului rutier și menținerea climatului de ordine și siguranță publică. În cadrul activităților au fost legitimate 38 de persoane și verificate 32 de autovehicule. Conform IPJ Arad, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, dintre care 18 conform O.U.G 195/2002, privind regimul circulației rutiere și 2 conform Legii 61/1991, privind normele de  ordine și liniște publică. Valoarea totală a contravențiilor aplicate a fost de aproximativ 6.430 de lei. „Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară atât în municipiul, cât și județul Arad“, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.