Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O femeie în vârstă de 50 de ani a fost transportată la spital, după ce autoturismul pe care îl conducea a fost implicat într-un accident rutier.

Evenimentul a avut loc marți, pe DN 79, la ieșirea din municipiul Arad, în zona Cartierului Verde. Pompierii militari de la Detașamentul Arad au intervenit cu o autospecială pentru descarcerare, iar în sprijin a sosit și un echipaj SAJ. „În urma accidentului rutier a rezultat o victimă, conducătoarea autoturismului, o femeie în vârstă de 50 ani. Pompierii militari arădeni au acționat pentru deblocarea victimei din autoturism, aceasta fiind conștientă și cooperantă. Echipajul medical SAJ i-a acordat femeii îngrijiri medicale la locul evenimentului. Șoferul autotrenului nu a necesitat îngrijiri medicale. Ulterior, femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri și investigații medicale suplimentare“, a informat ISU Arad. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Polițiștii de la Secția 1 din cartierul Aurel Vlaicu au depistat un arădean de 32 de ani, în timp ce conducea un moped pe strada Tribunul Corcheș, din municipiu. Din primele verificăria reieșit că bărbatul nu deține permis de conducere, mopedul este neînmatriculat, iar numărul de înmatriculare atașat pe moped este atribuit unui alt vehicul. Totodată, în Apateu a fost depistat, de polițiștii din Chișineu-Criș, un bărbat de 36 de ani, în timp ce conducea un autoturism. Testarea bărbatului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar din verificările ulterioare a reieșit că are dreptul de a conduce anulat. A mai fost depistat, în Vărșand, de polițiștii din Chișineu-Criș, un bărbat de 65 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o îmbibație alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. „În cazul șoferilor sub influența alcoolului a fost dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitat a alcoolemiei. Toți cei depistați sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere“, a informat IPJ Arad.

Lecție de educație rutieră pentru copii

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu cei de la Biroul Rutier, au desfășurat, în ziua de 7 februarie, o activitate educativ-preventivă la grădinița „Curcubeul Copiilor” din municipiul Arad. „Pentru o mai bună înțelegere a regulilor rutiere de cei mici, a fost întrebuințat laboratorul de educație rutieră, aflat în dotarea I.P.J Arad. Copiii au învățat cum să traverseze regulamentar strada și unde ar trebui să stea în mașină, fiindu-le prezentate, pe înțelesul lor, și alte reguli de circulație. Aceste întâlniri se desfășoară periodic, educația rutieră a celor mai mici participanți la trafic fiind o prioritate a I.P.J Arad“, se arată într-o informare remisă de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

Polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. Ca urmare a neregulilor constatate, într-un interval de 24 de ore au fost aplicate 123 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 54.000 de lei, dintre care 43 pentru nerespectarea vitezei regulamentare în localități și în afara acestora. Au fost reținute 14 de permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare. „Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări“, este mesajul transmis de polițiștii rutieri din Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.