Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițistii au efectuat o percheziție pe strada Frumoasă din municipiul Arad, la domiciliul unui bărbat de 40 de ani, unde au fost găsite aproximativ 100 de pachete de țigări, susceptibile că ar fi provenite din contrabandă.

Cel bănuit de comiterea infracțiunii nu a fost găsit la domiciliu, însă a fost depistat în trafic, în timp ce transporta 570 de pachete de țigări de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzator, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă. În urma altei percheziții efectuate într-un imobil de pe raza localității Fântânele, în locuința unui bărbat de 32 de ani, au fost depistate peste 5.200 de pachete de țigări, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă. Țigările au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, iar polițiștii continuă cercetările, pe numele celor în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Intervenții ale SMURD în anul 2018

În anul 2018, echipajele SMURD din județul Arad au fost solicitate în 7.734 situații pentru acordare de asistență medicală, 6.595 (87,9%) fiind intervențiile echipajelor aparținând ISU Arad, iar 1.139 sunt intervenții SMURD SVSU Vinga și SMURD SVSU Nădlac (14,7%). Cele mai semnificative cifre, în ceea ce privește intervențiile SMURD, sunt: 387 accidente rutiere, din care 72 de intervenţii cu descarcerare și 6 accidente feroviare, la care au intervenit echipajele SMURD; 183 de persoane aflate în stop cardio-respirator; 808 persoane cu traumatisme; 819 persoane cu afecțiuni cardiace, 122 de persoane cu intoxicații de diferite etiologii; 14 persoane cu arsuri; 416 transporturi interclinice etc. În total, în anul 2018, au fost asistate 7.849 de persoane, din care 6581 sunt adulți și 908 copii. Timpul mediu de răspuns a fost de 8 minute în mediul urban 15 minute în mediul rural.

Irakieni prinși cu documente germane

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac -Csanadpalota au depistat, într-un autocar, trei cetățeni irakieni, mamă și doi copii, solicitanți de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de documentele de identitate germane ce aparţineau  altor persoane. La control, femeia a prezentat pentru ea si cele două minore documente de identitate eliberate de autorităţile din Germania. Poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele prezente în punctul de trecere nu sunt aceleași cu cele din fotografiile  cărților de identitate, motiv pentru care au fost duse la sediul instituției pentru verificări. În urma verificărilor s-a stabilit că femeia este cetățean irakian, în vârstă de 24 de ani, și este mama celor două fetiţe în vârstă de 4, respectiv 6 ani. Persoanele respective sunt solicitante de azil în România, iar mama copiilor a recurs la această metodă deoarece pentru că nu aveau documente de călătorie valabile pentru Spațiul Schengen.

A condus mașina sub influența alcoolului

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul IPJ Arad au depistat, în trafic, un bărbat care a condus un autoturism, în timp ce se afla sub influența alcoolului. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, din Zimandu Nou, conducea un autoturism pe strada Ogorului, fiind sub influența băuturilor alcoolice. „În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat“, a precizat IPJ Arad. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.